apple-pripravuje-vydani-levne-verze-iphone-4-ma-stat-do-200-dolaru
Apple Novinka Apple připravuje vydání levné verze iPhone 4. Má stát do 200 dolarů

Apple připravuje vydání levné verze iPhone 4. Má stát do 200 dolarů

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 8. 2011 09:30 24

Nová levnější verze by navíc měla atakovat cenu nižší než 200 dolarů a přiblížit se tak levnějším mobilům. Chce se tak dostat i tam, kde si lidé nemohli kvůli financím iPhone pořídit.

Reklama

Jednat by se mělo zejména o asijský trh, ale levnější verze by se mohla dostat i do jiných částí světa. A určitě by to nebylo na škodu. První a zároveň hlavním bodem, kde se šetřilo, je velikosti vestavěné interní paměti. Ta se snížila až na pouhých 8 GB. Zda-li to stačí, nedokážu říci. Mně osobně ne. Ještě připomenu, že iPhone 4 nemá možnost rozšíření paměti o SD karty jako většina telefonů s operačním systémem Android, v současnosti největším konkurentem pro iOS.

Apple připravuje vydání levné verze iPhone 4. Má stát do 200 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Paměťové čipy pro 8GB iPhone 4 vyrábí korejská společnost, zda-li je to Samsung, který je ze strany Apple několikrát žalován za přílišnou podobnost produktů Galaxy právě s telefony iPhone, nevíme. První iPhone 4 byl uveden červnu minulého roku, v dubnu tohoto roku byla přidána bílá verze. 8GB verze je očekávána během pár týdnů. Cena této verze by měla být od 150 do 200 dolarů.

Ve zdroji se také objevily informace, že nový iPhone 4S (nástupce iPhone 4), bude mít stejný vzhled, jen upravenou anténu, zvětšený displej (pravděpodobně úplně do krajů) a 8Mpx fotoaparát.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama