apple-predstavil-novy-iphone-se-cenou-prekvapi
Apple Novinka Apple představil nový iPhone SE. Cenou překvapí

Apple představil nový iPhone SE. Cenou překvapí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 3. 2016 20:00 31

V americkém Cupertinu se dnes konala tisková konference, na které Apple odhaloval nové produkty. Hlavní hvězdou byl čtyřpalcový iPhone SE, dále byl představen 9,7palcový tablet iPad Pro a nové edice hodinek Watch.

Reklama

iPhone SE vypadá úplně stejně jako tři roky starý iPhone 5s, ale ve srovnání s ním je zároveň citelně výkonnější a přidává i nějaké funkce navíc. Výkon telefonu udává procesor A9, tedy stejný, jakým je vybaven iPhone 6S. Displej je podle očekávání čtyřpalcový s rozlišením 1 136 × 640 pixelů. Bohužel však nenabízí technologii 3D Touch, která dokáže rozeznávat intenzitu doteku, což je velká škoda. Kapacita RAM má být 1 GB 2 GB.

Kromě vysokého výkonu láká iPhone SE také na 12Mpx fotoaparát, který dokáže natáčet 4K video a vytvářet panoramatické snímky o velikosti až 63 Mpx. Podporována je překvapivě i funkce Live Photos (neaktivuje se však tlakem na displej), kdy se vedle samotného snímku nahraje i krátká videosekvence. Přední kamerka je pětimegapixelová. Jako blesk při pořizování „selfies“ poslouží bliknutí obrazovky.

Součástí výbavy telefonu je také WiFi standardu 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC pro bezkontaktní platby Apple Pay či LTE umožňující data stahovat rychlostí až 150 Mbps.

Předobjednávky iPhonu SE odstartují 29. března. 16GB verzi si Apple cení na 12 990 korun, za 64GB model pak případní zájemci zaplatí 16 190 korun.

Apple představil nový iPhone SE. Cenou překvapí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Apple

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama