apple-odebral-z-app-storu-navod-na-leceni-homosexuality
Novinka Apple odebral z App Storu návod na léčení homosexuality

Apple odebral z App Storu návod na léčení homosexuality

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 3. 2011 16:00 7

Aplikace byla přitom v únoru schválena jako naprosto nezávadná. Takřka 150 tisíc podpisů ale původní rozhodnutí změnilo.

Reklama

Přes 148 tisíc podpisů přimělo americkou firmu Apple, aby ze svého internetového obchodu s aplikacemi – App Store, odebrala kontroverzní aplikaci s názvem Gay Cure. Program byl dílem křesťanské organizace, která homosexualitu považuje za léčitelnou chorobu, přičemž zároveň poskytuje návod, jak ji léčit.

Aplikace Gay Cure byla prodlouženou rukou Exodus International, která jejím prostřednictvím současně odkazovala na své internetové stránky. „Poselství je nenávistné a bigotní,“ uvádí se v prohlášení serveru Change.org, za nimž stojí občanské sdružení gayů a lesbiček LGBT.

„Apple sice nedovoluje, aby App Store obsahoval rasistické nebo antisemitské aplikace, ale přesto dává zelenou programu, který mladé generaci naznačuje, že jejich sexuální orientace „je hřích, kvůli níž onemocní jejich srdce,“ hřímalo před časem LGBT.

Apple zpočátku nereagoval, ale nakonec aplikaci raději stáhl. Zvláštní nicméně je, že když v únoru program schválil, udělil mu rating 4+, který je udělován pouze naprosto nezávadným aplikacím…

Apple odebral z App Storu návod na léčení homosexuality
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama