apple-ipad-i-nadale-dominuje-trhu-tabletu
Apple Novinka Apple iPad i nadále dominuje trhu tabletů

Apple iPad i nadále dominuje trhu tabletů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 8. 2012 14:00 4

Analytická společnost IDC zveřejnila svou nejnovější studii, z níž vyplývá, že prodej tabletů za druhé čtvrtletí vzrostl meziročně o 66,2%. V něm se prodalo 25 milionů těchto přístrojů, což je o 6,3 milionu kusů více, než v prvním čtvrtletí. Trhu nadále dominuje Apple s iPadem.

Reklama

Poslední statistiky ukazují veliký úspěch amerického výrobce v prodejích iPadu. Ten získal podíl 68,2% na trhu tabletů a má největší „vinu“ na tom, že Samsung se svými modely opanoval pouze 9,6% trhu.

iPadu se za uplynulé tři měsíce prodalo přes 17 milionů kusů. Jeho největší konkurent, korejský koncern Samsung Electronics, se pochlubil „pouze“ 2,5 miliony prodaných tabletů.

Třetím největším prodejcem se podle očekávání stal Amazon. Na čtvrtém místě se umístil Asustek, který ve spolupráci s Googlem nedávno představil levný model Nexus 7. V jeho případě už se ale čtvrtletní prodeje propadly pod hranici jednoho milionu kusů (konkrétně se k uživatelům dostalo pouze 855 tisíc tabletů s logem tohoto výrobce).

Snad mu k lepším výsledkům pomůže uvedení zařízení PadFone, které v sobě kombinuje telefon, tablet a notebook. Jeho doporučená cena ale není příliš příznivá. Sada (telefon + tablet + stylus + Sleeve obal) bude začínat na 17990 Kč s DPH. Dokovací stanice se má prodávat za 2990 korun s DPH.

Apple iPad i nadále dominuje trhu tabletů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: IDC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama