anketa-jaka-je-vase-oblibena-videoherni-konzole
Novinka Anketa: Jaká je vaše oblíbená videoherní konzole?

Anketa: Jaká je vaše oblíbená videoherní konzole?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 5. 2011 14:00 18

Mezi hlavní výhody konzolí patří poměr cena/výkon + výbava, lepší optimalizace a jednoduchá obsluha a údržba. Někteří na ně ale stále nadávají. Jsou jejich výtky oprávněné?

Reklama

Někteří je miluji a další naopak nenávidí. Nemluvíme ale o knedlících ani normalizačních pěveckých ikonách, nýbrž o videoherních konzolích. Ano, takových těch vzhledově pěkných krabičkách do obýváku, na kterých si dobře zahrajete, pustíte film, kouknete co je nového na webu či poslechnete muziku.

Dnes je populární (hlavně v západní Evropě a za Atlantikem) zejména Xbox 360 a Kinect, Wii nebo PlayStation 3. U nás a vlastně v celé střední Evropě je situace opačná. Zde dominuje PC.

Starší ročníky nejspíše pamatují klasiky jako Nintendo Entertainment System (NES), SEGA Megadrive nebo Neo Geo. Cartridge (herní médium, na kterém je hra uložena) ale nebyly zrovna levné.

Po revoluci pak naše obchody zaplavily různé domácí hry smontované na koleni někde v Asii. Jejich výhodou jednak bylo, že byly poměrně levné a za druhé, nemuseli jste vyjíždět na západ (např. do Německa), abyste si za zhruba 2000 Kč přivezli nejnovější dobrodružství instalatéra Super Mária. K dvojici ovladačů jste totiž povětšinou dostali několik set předinstalovaných her. A o zábavu bylo postaráno.

Po úspěchu obdobné ankety na našem Facebooku nás zajímá, jaká je vaše nejoblíbenější videoherní konzole? Zda se slzou v oku vzpomínáte na dobu z 80. a 90. let, či naopak raději „blbnete“ v obýváku u Kinectu, nebo jste stále věrni pouze PC platformě?

Hlasujte v naší anketě na titulní stránce v pravém sloupci nebo se podívejte rovnou na výsledky.

Staň se fanouškem PCTuningu na Facebooku

Anketa: Jaká je vaše oblíbená videoherní konzole?
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama