android-dale-strme-roste-uz-je-na-polovine-prodanych-smartphonu
Apple Novinka Android dále strmě roste. Už je na polovině prodaných smartphonů

Android dále strmě roste. Už je na polovině prodaných smartphonů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 11. 2011 12:00 11

Malý zelený robot, nepřehlédnutelný maskot mobilního operačního systému Android, roste v pořádného obra. V posledním čtvrtletí byl předinstalovaný na více než polovině prodaných smartphonů.

Reklama

Mobilní operační systém Google Android rekordně roste a ve 3. čtvrtletí znovu potvrdil svou výraznou převahu mezi mobilními platformami, informuje analytická agentura Gartner.

Za poslední tři měsíce se celosvětově prodalo 115,1 milionů smartphonů. Téměř 53 procent z nich přitom tvořily přístroje s Androidem. Ve 2. čtvrtletí dosáhl necelých 44 procent, za poslední období si tak polepšil o necelých 9 procent.

Na druhé pozici se s 16,9 procenta umístil Symbian. Následován s 15 procenty operačním systémem iOS. 11 procent pro sebe uzmul kanadský RIM (Research In Motion).

Podíl Microsoftu, v němž jsou započítány prodeje zařízení s Windows Phone 7, je dvanáct měsíců od uvedení stále zanedbatelný, dosáhl totiž pouze 1,5 procenta.

V uplynulých třech měsících se prodalo celkově 440 milionů mobilních telefonů. Největším výrobcem je s téměř 24 procenty finská Nokia, na druhém místě se umístil Samsung a třetí je LG Electronics.

Android dále strmě roste. Už je na polovině prodaných smartphonů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Gartner

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama