android-bude-mit-vlastni-osobni-asistentku-od-google
Novinka Android bude mít vlastní osobní asistentku od Google

Android bude mít vlastní osobní asistentku od Google

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

23. 5. 2012 08:30 5

Google vyvíjí pod kódovým jménem Majel svou vlastní osobní asistentku, kterou známe z Applu jako Siri.

Reklama

V laboratořích Google X se pracuje na osobní asistentce, která má kódové označení Majel (křestní jméno herečky, jež propůjčila svůj hlas lodi Enterprise v původním Star Treku) a ve finální verzi by se jí mělo říkat jednoduše Asistentka. Není to hudba daleké budoucnosti, představena by měla být už na Google I/O, jež se bude konat 27.-29. června v San Franciscu.

Android bude mít vlastní osobní asistentku od Google
i Zdroj: PCTuning.cz


První dáma Star Treku

Google už dříve koupil společnost vyvíjející software pro rozpoznávání hlasu a už teď jsou telefony s Androidem schopné s hlasem pracovat. Není to ale na tak velkém levelu jako je Siri, jež čerpá své vědomosti ze serveru Wolfram Alpha. Spekuluje se, že Majel / Asistentka by měla být úzce napojena na váš Google účet. Pomocí ní byste měli být schopni prohledávat vaše e-maily, dokumenty, přidávat příspěvky na Blogger, používat navigaci, koukat se na předpověď počasí a mnoho dalšího, čeho je Google schopen.

Nepřehlédněte: Siri už netvrdí, že Lumia 900 je nejlepší telefon na světe

Právě kvůli tomuto spojení všech služeb pod jednu která je bude zastřešovat prý stojí za změnou bezpečnostní politiky Google. 

Do ostrého provozu by Asistentka měla být uvedena na konci roku, podporovat by ji měly všechny přístroje s Androidem 4.0.

Zdroj: kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama