android-a-ti-druzi-popularita-smartphonu-v-usa-sili
Apple Novinka Android a ti druzí. Popularita smartphonů v USA sílí

Android a ti druzí. Popularita smartphonů v USA sílí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 7. 2011 16:00 22

Za poslední tři měsíce si smartphone s Androidem zakoupilo 49 procent uživatelů. Druhý se umístil Apple iOS. Platforma Windows Phone 7 propadla.

Reklama

Další z řady průzkumů analytické společnosti Nielsen měl za úkol zmapovat situaci na trhu s tzv. chytrými mobilními telefony chcete-li smartphony za období mezi březnem a květnem. V něm si tento typ telefonu přála a zakoupila více jak polovina spotřebitelů, přesněji 55 procent z nich. V řeči absolutních čísel už ho používá 38 procent Američanů.

Asi nebude překvapením, že největší zastoupení na tamním trhu má platforma Google Android. Široké porfolio modelů od těch nejvýkonnějším až po ty, které stojí doslova pár korun, přináší sladké ovoce. Zatím má zastoupení 38 procent, poptávka po něm ale vzrůstá a v posledních měsících si přístroj tímto systémem zakoupilo dokonce 49 procent lidí.

Na druhém místě je Apple iOS s 27, resp. 31 procenty a třetí Research In Motion (RIM) s 21 a 11 procenty. S velkým odstupem je následují Windows Mobile, Symbian nebo Windows Phone 7.

Android a ti druzí. Popularita smartphonů v USA sílí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Nielsen

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama