am3-ready-am2-desky-gigabytu
Novinka AM3 ready AM2 desky Gigabytu

AM3 ready AM2 desky Gigabytu

Michal Kleman

Michal Kleman

19. 11. 2008 00:00 3

Gigabyte uveřejnil seznam desek s paticí AM2+, které budou schopné spolupracovat s novými 45nm procesory společnosti AMD, tedy Phenomy II.

Reklama

Debut nových procesorů je plánován na začátek roku 2009 a v té době musí být připraveny i desky, které budou nová CPU podporovat. Ještě pro upřesnění uvedu, jak to bude s kompatibilitou nových procesorů, jelikož pod minulým článkem na podobné téma se strhla diskuze: Procesory AM3, tedy Phenom II, budou mít o dva piny méně a do patice AM2+ tedy vložit půjdou. Obráceně však piny budou přebývat a do "plných" míst je nenacpete a málokomu bych radil snažit se je trhat.

AM3 ready AM2 desky Gigabytu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak můžete vidět v přiložené tabulce, na Phenom II jsou připraveny všechny segmenty destopu, tedy od low-end po high-end, samozřejmě některé modely desek projdou úpravou BIOSu, jiné nemusí. Konec tabulky uzavírají desky s čipsety nForce, mnoho jich není, a to i přes to, že tyto čipsety jsou pro platformu AMD hojně využívané. Pravděpodobně bude tento "neduh" ještě opraven novějšími BIOSy pro řadu desek s čipovou sadou Nvidie.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama