alien-vs-predator-pecka-nebo-propadak
Novinka Alien vs. Predator - pecka nebo propadák?

Alien vs. Predator - pecka nebo propadák?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 2. 2010 13:14 45

Jedná se nakonec o důstojného nástupce předchozích dílů nebo jen nafouknutou bublinu?

Reklama

O nadcházející sci-fi střílečce Alien vs. Predator jsme vám přinesli celkem tři novinky a protože se oficiálně hry dočkáme už za pár dní, pojďme si shrnout to nejdůležitější. Hra měla být vůbec prvním pořádným DirectX 11 titulem a vzbuzovala nemalá očekávání. Po těžce vyhypované „adrenalinové“ závodní akci DiRT II se měli nejen fanoušci žánru sci-fi dočkat malé revoluce v podobě grafiky v novém kabátu a pokročilých efektů právě ve hře Alien vs. Predator.

Alien vs. Predator - pecka nebo propadák?
i Zdroj: PCTuning.cz

Hodně toho napovědělo před nedávnem vydané multiplayerové DEMO. Jeho tristní grafická stránka jako by vypadla z oka titulům v době před pěti lety. Hratelnost na tom byla o něco lépe, ale stále nic nad čím bychom měli jásat. Nemá náhodou DEMO potencionální zákazníky nalákat a ne odradit? Něco tu začíná zapáchat, že by další zklamání? Kdepak, demoverze využívá 10 měsíců starý kód hry, tohle přece musí hlasité kritiky umlčet. Ne však nadlouho, blíží se oficiální datum vydání a tím i závěrečné zúčtování. Jako první si pospíšili a vydali tak s předstihem recenzi na známém serveru games.tiscali.cz . Jak to celé dopadlo?

Alien vs. Predator - pecka nebo propadák?
i Zdroj: PCTuning.cz

Bombastická grafika se nekoná, což by zase tolik nevadilo, kvalitní hru netvoří jen ona, je pouze jedním z mnoha pilířů. Důležitější a o to bolestnější je především absence hutné atmosféry a nervydrásající akce, na kterou jsme byly zvyklý u minulých dílů. Velká škoda „promrhaného“ potenciálu, cítím v tom jistou spojitost titulu s jeho multiplatformností. Osobně mě to docela mrzí, jako na jednu z mála současných her jsem se na ni dlouhou dobu opravdu těšil. Pomalu začínají obracet také někteří skalní příznivci, o úžasné grafice a hutné atmosféře básní už méně. Bublina tak splaskla ....

Zdroj: GT

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama