alcoho-lock-vam-zabrani-sednout-na-kolo-pokud-jste-opili
Novinka Alcoho-lock vám zabrání sednout na kolo, pokud jste opilí

Alcoho-lock vám zabrání sednout na kolo, pokud jste opilí

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 8. 2015 14:00 6

Asi každý z nás si je vědomý toho, že sedat za volant po požití alkoholu je velmi nebezpečné. Bohužel mnohem méně lidí si uvědomuje, že podobné nebezpečí nás čeká i v případě, že opilí sedneme na kolo. V tom by chtěl cyklistům zabránit zámek Alcoho-lock.

Reklama

Alcoho-lock vám zabrání odemknout kolo v případě, že jste pili a to velmi jednoduchým způsobem. Před jízdou do zámku dýchnete, načež Alcoho-lock váš dech zanalyzuje. Přijde-li na to, že se v něm nacházejí stopy alkoholu, zámek zůstane zavřený. Souběžně s tím odešle SMS zprávu jednoho z vašich příbuzných či známých, která ho o vašich potížích bude informovat. Tento vybraný člověk se následně bude moci rozhodnout, zdali vám jízdu umožní a tedy na dálku zámek otevře, a nebo zdali ho raději ponechá zamčený.

Jedinou citelnější nevýhodou Alcoho-lock je velmi malá výdrž zámku na jedno nabití. Výrobce udává, že baterie zvládne zařízení otevřít asi jen 40x. Co se stane v případě vybití a zdali si výrobce připravil nějaký indikátor, který by nás na potřebu nabití baterie upozornil, známo není.

Cena tohoto zámku byla stanovená na 250 dolarů, což je asi 6000 korun.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama