a-data-zacne-jako-prvni-na-svete-prodavat-pametove-moduly-ddr3-v-kapacite-8-gb
Novinka A-Data začne jako první na světě prodávat paměťové moduly DDR3 v kapacitě 8 GB

A-Data začne jako první na světě prodávat paměťové moduly DDR3 v kapacitě 8 GB

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 7. 2011 13:30 19

Vzhledem k pomalému časování a konzervativnímu taktu je ale využijí především uživatelé programů náročných na paměť, než nářuživí hráči a lidé lačnící po co nejvyšším výkonu.

Reklama

Firma A-Data, známý výrobce paměťových modulů a pamětí typu flash, vyslyšela prosby náročných uživatelů a oznámila, že vyvinula paměťový modul spadající do série XPG Gaming s kapacitou 8 GB. Spíše než hráči jej ale ocení uživatelé, kteří pracují s programy náročnými na paměť (střih videa, vědecké simulace, úprava fotografií a jiné náročné programy).

Paměť je totiž certifikována na frekvenci 1333 MHz a napájena pouze 1,35 V. Časování má hodnotu 9-9-9-24. „S popularitou 64bitových operačních systémů stoupá poptávka po pamětech s vysokou kapacitou. Jako první tedy uvádíme paměťový modul s kapacitu 8 GB a frekvencí 1333 MHz,“ řekl manažer plánování produktů A-Dada, Alex Wu a pokračoval: „Přestože je napájen pouze 1,35 V, tak uživatelům nabízí vynikající stabilitu a účinnost a výhodou je také snížení produkce odpadního tepla a nižší náklady na provoz.“

Výrobce se dále neopomněl pochlubit, že čip je v souladu se specifikacemi organizace JEDEC a bude jej možné zakoupit samostatně, nebo jako součást dvoukanálové sady v kapacitě 16 GB. Jeden modul přijde na 199 euro a sada na vysokých 389 euro, alespoň to uvádí německý server PC-Max.

A-Data začne jako první na světě prodávat paměťové moduly DDR3 v kapacitě 8 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama