3tb-hdd-uz-letos-od-seagate-nebo-wd-souboj-kdo-s-koho
Novinka 3TB HDD už letos od Seagate nebo WD - souboj kdo s koho!

3TB HDD už letos od Seagate nebo WD - souboj kdo s koho!

I.Putivlskyy

I.Putivlskyy

6. 5. 2010 17:00 13

Známá společnost Seagate připravuje zbrusu nový 3TB HDD, dočkáme se ho brzy?

Reklama

Podle odborníků, a to i přes rostoucí popularitu a oblíbenost SSD (Solid-state drive ) disků, nebude poptávka po klasických pevné discích (HDD) klesat jak se předpokládá, ale můžeme naopak očekávat nárůst jejich prodeje. Hlavní výhodou tradičních pevných disků je dobrý poměr cena/kapacita/výkon, kterou nyní budeme u SSD disků hledat těžko. Časem se situace jistě zlepší, ale budeme si muset počkat, přeci jen výroba SSD není zrovna z nejlevnějších.

 

Anglický web The Register hlásí, že světoznámý výrobce HDD, kterou firma Seagate, se chystá v letošním roce představit pevný disk 3,5" formátu v kapacitě 3TB z řady Constellation ES. Pevný disk bude vybaven rozhraním SAS a bude poskytovat přenosovou rychlost dat až okolo 6 Gbit/s. V polovině roku 2010 se pak tato společnost pokusí představit i jeho mobilní verzi s kapacitou 1TB.

Hlavní konkurent Seagate, společnost WD (Western Digital), se podle posledních informací zanedlouho také pokusí o výrobu 3,5“ 3TB disku. Bude tak velmi zajimavé sledovat souboj těchto gigantických firem, kdo jej vydá nakonec dříve a následně uvede do prodeje. Jediného čeho se obávám, je startovací cena u nás, nejlevnější asi zrovna nebude. 

Zdroj: overclockers.ru 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama