Kingdom Come: Deliverance – středověk je fuška!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kingdom Come: Deliverance – středověk je fuška!

Kingdom Come: Deliverance – středověk je fuška!

Michal Rybka

Michal Rybka

17. 2. 2018 03:00 54

Seznam kapitol

1. Tenhle výlet do středověku je celkem fuška! 2. Volby, volby, volby! 3. Souboje 4. Bez kolimátoru
5. CSI 6. Minihry: občas maxiopruz 7. Technické zpracování

KCD je projekt koncepcí hodně radikální. Je to „historické RPG“ z dob Václava IV., bez draků a mluvících stromů – skutečná monstra jsou tu páni šlechtici a král Zikmund, liška ryšavá, který z východních Uher přivezl bratrskou pomoc v podobě rabujících Kumánů. Vy ale nejste zrazený bratr Václav IV., jste obyčejný kovář, který se pokouší přežít.

Reklama

Jedna z mých nejoblíbenějších filmových pohádek, Panna a netvor (1978), začíná depresivním blouděním kolony kupců v mlze, které přechází v masakr. Je to jedno z nejdrsnějších a nejodvážnějších zahájení pohádky vůbec – otevření šokem, které Dan Vávra miluje. Pamatujete na poklidný Tommyho odpočinek na začátku Mafie, který se rázem mění na chaotický únik před nebezpečím? Na únik značně dezorientovaný, protože vlastně nevíte, kde jste a jak se z toho máte vyvléct?

Přijela kontrola z královského finančního úřadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Přijela kontrola z královského finančního úřadu

Tak tady to není o nic slabší. Váš hlavní hrdina Jindra se probouzí s lehkou kocovinou, takže si toho ze včerejška moc nepamatuje. A protože se probouzí pozdě, je táta pochopitelně naštvaný. Dostanete několik banálních úkolů: Zajít do města pro uhlí a za pivo, za které zaplatíte penězi, které tátovi dluží za sekyru a hřebíky. A jak se vydáváte na cestu, můžete zajít za svojí holkou Blankou. Anebo s pocestným fechtmajstrem na lekci fechtu.

Trénink ve fechtu s dřevěnými meči
i Zdroj: PCTuning.cz
Trénink ve fechtu s dřevěnými meči

A pak se přimícháte k politické hádce – a můžete svým kámošům pomoct a přimíchat se s nimi do průšvihu. Dlužník vám pro změnu nechce zaplatit, takže ho můžete zkusit přemluvit. Anebo ukrást věci, které jsou Volby, volby, volby!vlastně vaše a zkusit je prodat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama