SilverStone Precision PS-06 – tak trochu cirkus!
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek SilverStone Precision PS-06 – tak trochu cirkus!

SilverStone Precision PS-06 – tak trochu cirkus!

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

23. 8. 2011 03:00 8

Seznam kapitol

1. Kýč mezi elegány! 2. Velmi specifický design 3. Čelní panel 4. Horní panel 5. Bočnice a spodní díl
6. Šasi 7. Šasi II. 8. Instalace a testy 9. Závěrečné zhodnocení

Od společnosti SilverStone jsme nedávno testovali novátorský model ze série Raven. Dnes tu máme něco neméně výrazného, přesto se jedná o model nižší třídy a za přijatelnější cenu. Slibný základ naznačuje použití ventilátoru AirPenetrator. Bude se jednat o ideální volbu v této cenové kategorii? A pro jaký segment trhu je case určená?

Reklama

Jelikož jsem výrobce SilverStone představoval již v minulém článku, ušetřím se zbytečného opakování a začnu rovnou pěkně od jádra tématu. A tím není nic menšího, než nejvyšší model ze série Precision, jež nese modelové (pořadové) číslo 6 (PS06).

SilverStone Precision PS-06 – tak trochu cirkus!
i Zdroj: PCTuning.cz

I přesto, že jde o pokračovatele již zavedené produktové řady, od které bych, dle jejího názvu, očekával především preciznost zpracování, jde v tomto případě o vzhledově nápadně, ale přitom průměrnou case. Ano, to samozřejmě napovídá i cena, ale upřímně absolutně nechápu logiku SilverStonu, že takto designovaný case směřovala do produktové řady, která nese označení Precision.

SilverStone Precision PS-06 – tak trochu cirkus!
i Zdroj: PCTuning.cz

Přehled všech modelů série Precision od SilverStone

Na druhou stranu lze říci, že právě PS06 je prvním modelem tohoto výrobce, který by mohl oslovit i mladší generaci, která prahne více po výraznějším vzhledu než jednoduchých liniích. A v tomto duchu je celý tento case koncipován. V podstatě na jediné části nenajdete jednoduchou linku, protože všechny jsou nějak barevně či tvarově velmi výrazně nakombinovány. Tím ale rozhodně nechci nějak tuto case od začátku odsuzovat. Ba naopak, uvidíme, jak si povede a podstatné je především zpracování, design je věc velmi individuální. 

SilverStone Precision PS-06 – tak trochu cirkus!
i Zdroj: PCTuning.cz

Černá varianta dnes testovaného modelu PS-06 - vypadá přeci jen decentněji

Jakési motto tohoto modelu zní: „Precision crafted enclosure with class-leading performance and features“, což je volně přeloženo jako: „Precizně zpracovaná skříň vedoucí ve své třídě výkonností a vlastnosmi.“. SilverStone tedy slovy chvály příliš nešetří, takže uvidíme, jaká je realita. V tuto chvíli přikládám tabulku se specifikacemi, která rozhodně nevypadá úplně špatně.

Hmotnost přes 9 kg naznačuje, že se nebude jednat o úplně obyčejnou case, takže můžeme předpokládat i určitou pevnost, i když je fakt, že ono něco váží i plasty a těmi se na této case příliš nešetřilo. Rozměry jsou pak odpovídají spíše průměrnému middle-toweru. Bohužel ale ve chvíli, kdy jsem změřil tloušťku ocelového plechu, ze kterého je vyrobena šasi, byl jsem trochu zklamaný. 0,7mm plech totiž není úplně nejideálnějším pro kvalitní case.

Balení a jeho obsah

Za svoje peníze si z obchodu ponesete kartonovou krabici bez jakýchkoliv barevných potisků, což odpovídá spíše střední nebo nižší třídě. Hlavně SilverStone patří k výrobcům, kteří svoje top produkty chtějí odlišit už obalem, takže mě obyčejnější krabice překvapila. Nicméně i podle obrázků mám osobně spíše pocit, že Precision PS06 není skříní vyšší třídy. Na obalu jsou dále obrázky skříně a popis specifikace, takže naprosto standardní vzhled. Uvnitř je case uložen v polystyrenových profilech a látkovém pytli, takže opět se nejedná o nic exkluzivního či atypického.

Co se týče příslušenství, tak to je spíše chudší, protože jde jen o igelitový pytlík uchycený uvnitř skříně. Najdeme v něm montážní materiál, tedy jak distanční sloupky, tak všechny možné šroubky. Pochválit lze ale přítomnost redukce pro USB 3.0, která umožňuje zapojení konektorů do headeru na základní desce. Tím je ale výčet veškerého příslušenství ukončen. Chyběly mi zde alespoň plastové sponky pro urovnání kabeláže, i když od SilverStone bych čekal třeba ty na suché zipy. Ale bohužel nic.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama