alza-gamebox-wcg-herni-sestava-s-certifikaci
Sestavy Článek Alza GameBox WCG - herní sestava s certifikací

Alza GameBox WCG - herní sestava s certifikací

Discriminator

Discriminator

13. 10. 2008 07:00 36

Seznam kapitol

1. Seznámení a popis 2. Použité komponenty 3. Detailní pohled 4. Testy procesoru 5. Testy operační paměti
6. Testy grafiky DX9 7. Testy grafiky DX10 8. Testy pevného disku 9. Závěr

Do redakce se nám dostal počítač z dílen společnosti Alza, který se může pochlubit certifikací WCG. Podivejte se nyní s námi na detailní recenzi počítače, který slouží jako pracovní nástroj všem hráčům světového turnaje World Cyber Games. Ten se po osmi letech své existence přesunul i do Brna. Pro případně zájemce už předem upozorňujeme na fakt, že se jedná o limitovanou edici.

Reklama

Počítač Alza GameBox WCG je herní sestava certifikovaná pro turnaje WCG, které se každý rok konají na jiném místě na světě a zaštiťují tak jeden z největších herních podniků s mezinárodní účastí. Celá tato akce vznikla již v roce 2000 v Jižní Koreji a postupem času se dopracovala až do Brna, kdy mezi tím navštívila města jako Soul, San Francisco, Monza nebo Seattle. Oficiální turnaj bude letos uspořádán v Kolíně nad Rýnem, kde se mimo jiné utkají i hračí z ČR a SK, kteří měli právě teď možnost porovnat své síly na brněnském předboji. Aby byla zajištěna objektivita turnaje a hráči měli k dispozici postačující výkon pro své hry, dojde každý rok k certifikaci několika herních sestav, které pořadatel na celý turnaj následně doveze. Je jasné, že nás takovýto počítač zajímal a tak jsme o jeho recenzi samozřejmě dlouho neváhali.

Po domluvě přišla k nám na testy jedna úhledná krabice nesoucí loga nVidia a CoolerMaster - celý počítač byl složen v case CoolerMaster Dominator edice nVidia a výrobce počítače pro přepravu využil poměrně kvalitně řešeného balení. Ihned po rozbalení na nás vykouknul již jednou zmíněný case CoolerMaster. Precizně provedené zabalení, včetně slušně omotané krycí fólie na nás působilo bezpečně a robustně - bohužel ale Česká Pošta je s balíky schopna udělat opravdové zázraky, a tak bychom počítač stejně raději převáželi osobně nebo zakázkovým kurýrem.

Alza GameBox WCG - herní sestava s certifikací
i Zdroj: PCTuning.cz
Alza GameBox WCG - herní sestava s certifikací
i Zdroj: PCTuning.cz
Alza GameBox WCG - herní sestava s certifikací
i Zdroj: PCTuning.cz
Alza GameBox WCG - herní sestava s certifikací
i Zdroj: PCTuning.cz


            

To co každý zákazník uvidí jako první, je velmi líbivá a kvalitně provedená skříň CoolerMaster Dominator nVidia edition, která přirozeně kombinuje černou a zelenou barvu, jak jste zvyklí z nVidia loga. Profilovaný plech spolu s množstvím otvorů pro ventilátory je u těchto kvalitních skříní prakticky nezbytný. Základní deska ASUS P5N-T Deluxe s čipovou sadou nForce 780i je osazena procesorem Intel Core 2 Duo E8400 s frekvencí 3GHz. Jako operační paměť slouží dvojice DDR2 modulů Patriot s frekvencí 800MHz a celkovou kapacitou 4GB. Pro grafické výpočty osadil výrobce počítač kartou Gigabyte GeForce 9800 GT 512MB.

Pro ukládání všech soutěžních her, ale i jiných dat slouží pevný disk Samsung SpinPoint F1 640GB. Optická mechanika Samsung SH-S223Q s rozhraním SATA doplňuje možnosti ukládání či archivace dat. Celý stroj je pak napájen ze zdroje LC Power LC6600GB s výkonem 600W. Celkově zde tedy vidíte relativně vyváženou sestavu, které ale v základní výbavě chybí klávesnice a myš - při dnešním výběru a při zvážení faktu, že je sestava určena pro profi hráče, je ale toto řešení logické. Každý nadšený hráč totiž nedá dopustit na svou klávesnici a myš.

Technické specifikace

Komponenta

Model

ProcesorIntel Core 2 Duo E8400
ČipsetnVidia 780i
Základní deskaASUS P5N-T Deluxe
Operační paměť2 × 2GB Patriot 800MHz CL4- 4- 4- 12
Grafická kartaGigabyte N98TZL-512H - 9800GT 512MB
Pevný diskSamsung SpinPoint F1 640GB
Optická mechanikaSamsung SH-S223Q SATA
ZdrojLC Power LC6600GP 600W
Počítačová skříňCoolerMaster Dominator nVidia edition

Orientační cena:

21 400,- s DPH

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama