ageia-physx-konecne-v-akci
Novinka Ageia PhysX konečně v akci

Ageia PhysX konečně v akci

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 5. 2007 00:00 36

Myšlenka samostatné PPU karty možná nebude k zahození. Po několika měsících, kdy tato karta neměla v podstatě žádné praktické využití, přichází první hra s podporou HW akcelerace fyziky.

Reklama
Ageia PhysX konečně v akci
i Zdroj: PCTuning.cz

CellFactor, jak se hra jmenuje, byl od začátku vyvíjen s tím, že hráči budou vlastnit dosud "zbytečnou" kartu s PhysX chipem. Jestliže se hry budou nadále vyvíjet s potřebou PPU, tak si zřejmě Ageii PhysX budeme muset pořídit všichni. Při rozlišení 1600x1200 pixelů byl průměrný výkon ve hře CellFactor 8 až 10FPS. Ne, slabý počítač to nebyl - hra byla testována na PC s Core 2 Extreme X6800, 2GB RAM a Radeonem X1950XTX. Zatímco když se k již zmíněné sestavě přidal fyzikální akcelerátor, tak se FPS pohybovaly průměrně mezi 25-32.

Uvidíme jestli hry budou i nadále vyvýjeny s požadavkem na PPU, nebo jestli jde jen slepý sponzorovaný výstřel. CellFactor je totiž zcela zdarma ke stažení (zde, screeny ze hry zde). Jisté je jen, že PPU hrám, které budou podporovat hardwarovou akceleraci Havok Enginu, značně pomůže, ale kolik těchto her bude nikdo neví.

Další otázkou je, zdali se spíše neuchytí multi GPU systémy kde se jedna grafická karta bude starat o výpočet fyziky (GPGPU), přesně jak to navrhuje ATI i NVidia.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama