asus-vydal-desku-pro-quad-sli-a-fyziku
Novinka ASUS vydal desku pro Quad SLI a fyziku

ASUS vydal desku pro Quad SLI a fyziku

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

21. 9. 2006 00:00 5

ASUS P5N32-SLI Premium/Wi-Fi-AP je high-endová základní deska pro platformu Intel určená speciálně pro Quad SLI a s třetím PEG slotem pro grafickou kartu ve službách výpočtů fyziky.

Reklama

Proč Quad SLI, když má deska jen tři PCI Express sloty? Ideou je samozřejmě Quad SLI se dvěma GeForce 7950GX2. Mnoha testy bylo dokázáno, že toto řešení zaostává za SLI s GF7900GTX i CrossFire s Radeony X1900XT. Quad SLI je ale dobré marketingové heslo a pokud někdo věří, že Quad SLI mu poskytne maximální výkon, nejspíše se nechá zlákat i do nákupu "speciální" desky.

Už z názvu je zřejmé, že tento motherboard patří k tomu nejlepšímu z nabídky ASUSu. Použitý čipset je nForce 590 SLI a PCI Express porty pro grafické karty ve SLI mají každý 16 linek. Stejně jako ATi, i nVidia chce používat grafické karty pro fyzikální výpočty a tak stejně jako základní deska DFI s čipsetem RD600, také P5N32-SLI Premium má třetí PCI Express slot, který pracuje v módu PCIe x8.

P5N32-SLI Premium se může pochlubit osmifázovým napájením procesoru, pasivně chlazeným čipsetem a bohatou výbavou, která čítá integrovanou bezdrátovou síťovou kartu WiFi b/g, osmikanálový zvuk SupremeFX, FireWire, dva Gigabit Ethernet porty a 6 SATA2 portů plus dva na zadním panelu.

Podle serveru Clubic se motherboard objeví v průběhu října a jeho cena bude více než 200 euro (5720 Kč).

Zdroj: Clubic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama