v-cr-se-zacal-prodavat-prvni-telefon-se-4k-displejem-model-sony-xperia-z5-premium
Novinka V ČR se začal prodávat první telefon se 4K displejem, model Sony Xperia Z5 Premium

V ČR se začal prodávat první telefon se 4K displejem, model Sony Xperia Z5 Premium

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 11. 2015 19:30 7

Společnost Sony začala v Česku prodávat svou novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony – model Xperia Z5 Premium, který jako první na světě nabízí displej se 4K rozlišením. Cena je vysoká a případní zájemci musí sáhnout hluboko do peněženky. Vyplývá to z informací nákupního rádce Heureka.cz.

Reklama

Nejlevněji je možné Xperii Z5 Premium zakoupit za 22 460 Kč. Většina e-shopů telefon nabízí za 23 990 Kč, ale najdou se i obchodníci, kteří si nové Sony cení i na více než 27 000 Kč.

Největším lákadlem Xperie Z5 Premium je bezpochyby displej. Panel s úhlopříčkou 5,5 palce má totiž stejné rozlišení jako ty nejlepší televizory na trhu – 3 840 × 2 160 pixelů, jde tedy o standard 4K. Ten zatím nenabízí žádný další výrobce.

Uvnitř smartphonu tepe osmijádrový procesor Snapdragon 810, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 3 GB operační paměti, grafika Adreno 430, 32GB úložný prostor a slot na paměťové karty.

Velkou předností novinky je i vysoká odolnost. Certifikace IP 68 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden a půl metru.

Pod vodou je možné využívat mimochodem i oba fotoaparáty. Ten hlavní na zadní straně má vysoké rozlišení 23 Mpx. Telefon pracuje pod taktovkou operačního systému Android 5.1.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama