highpoint-technologies-predstavuje-40-portovy-sata-host-bus-adapter
Novinka HighPoint Technologies představuje 40 portový SATA host bus adapter

HighPoint Technologies představuje 40 portový SATA host bus adapter

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 4. 2013 12:00 5

HighPoint Technologies, Inc. oznamuje, že je první kdo vyvinul 40-Portový SATA 6 Gb/s HBA s názvem Rocket 750. 

Reklama

HighPoint je právem hrdý na to, že představil inovativní technologii SATA agregace, která zatím nemá obdoby. Tato architektura umožňuje k jednomu adaptéru připojit až 40 pevných disků přes SATA rozhraní. 

Rocket 750 je ideální pro aplikace, které vyžadují obrovské množství skladovacích kapacit, jako jsou datové knihovny, archivace a zálohování řešení, ale je třeba maximalizovat úspory nákladů na konfiguraci SAS expander bázi. Běží na PCIe 2.0 x8 rozhraní hostitele, 40 kanálů, zařízení a vrcholem Intelligent Storage Health Management Suite, Rocket 750 je ideálním řešením pro DAS platformy PC a SMB server.

Rocket 750 by měla být ideálním prostředkem pro prostředí, v němž aplikace potřebují obrovské množství ukládacího prostoru. Je tedy vhodným pro ukládání datových knihoven, archivaci a zálohování.

HBA karta běží na PCIe 2.0 8x hostitelském rozhraní, má 40 kanálů a disponuje Intelligent Storage Health Management Suite od HighPoint, což je unifikované webové rozhraní, které zahrnuje široký výběr úložných a monitorovacích služeb pro kontrolu HDD. Proto je Rocket 750 ideálním řešením pro DAS PC platformy a SMB servery. 

HighPoint Technologies představuje 40 portový SATA host bus adapter
i Zdroj: PCTuning.cz

Zmíněné ISHM umožňuje správcům okamžitě zkontrolovat stav všech hostovaných HDD, včetně kapacity a stavu jak HDD tak zařízení HBA. Tento software také poskytne inteligentní automatické sledování provozu. Toto rozhraní také nabídne správcům HW přihlášení ke službě, která vám bude zasílat oznámení o stavu HBA na e-mail.

Každý port přístroje podporuje až čtyři pevné disky SATA, jeden Rocket 750 je tak schopen podporovat až 40 4TB 6 Gb/s SATA disků, což poskytne až 160 TB prostoru. Použité kabely s Mini SAS konektory (podle standardu SFF-8087) umožňují připojit až 4 disky pomocí jednoho kabelu. Tyto kabely velmi zjednodušují instalaci disků k HBA.

HighPoint také vyvinula řadu softwarových sad, které umožňují profesionální a přesto snadné řešení integrace Rocket 750 na všechny běžné operační systémy, včetně Windows 2007-2012, 8 Linuxových distribucí a FreeBSD. 

HBA Rocket 750 bude k dispozici již tento měsíc za doporučenou maloobchodní cenu 739 dolarů tedy téměř 14 800 Kč.

Zdroj: TechPowerUp!

 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama