sony-ziskalo-pristup-k-jeho-pocitacum-geohot-ji-na-oplatku-zarapoval-odpoved
Apple Novinka Sony získalo přístup k jeho počítačům. Geohot ji na oplátku zarapoval odpověď

Sony získalo přístup k jeho počítačům. Geohot ji na oplátku zarapoval odpověď

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 2. 2011 16:00 22

I přes rozhodnutí soudu jde o jeho dílčí vítězství. Videem potom dokazuje, že ho žaloby nechávají v klidu a ze Sony si dělá doslova dobrý den.

Reklama

Americká ústavní soudkyně Susan Illstonová minulý týden rozhodla, že hacker Gerg Hotz musí zpřístupnit své počítače firmě Sony na inspekci. Jedná se o další díl do skládačky v kauze se společností Sony, která ho společně s ostatními hackery žaluje pro porušení Digital Millennium Copyright Act.

Původně měl mladý hacker japonské společnosti předat všechny své počítače s kompletním příslušenstvím, ale jeho právnímu zástupci Stewartu Kellarovi se nakonec podařilo prvotní rozhodnutí zvrátit. Na soudkyni Illstonovou při posledním přelíčení apeloval ve smyslu: „Vaše výsosti, ale tady přeci nejde o dětskou pornografii, takže není třeba, abyste Sony dala přístup ke všem souborům mého klienta.“ Nacož se Illstonová na okamžik odmlčela, pak dala mu za pravdu a své nařízení zmírnila. Hotz žalující straně poskytne pod dohledem nakonec pouze soubory, které nějak souvisejí s hacknutím PlayStationu 3.

Celá situace je pořádně zamotaná. Sony nyní hrozí, že každého, kdo kód zveřejní zažaluje. Zároveň chce po Googlu IP adresy lidí, kteří si prohlédli či komentovali video, které GeoHot dříve zveřejnil na svém účtu na YouTube (video je momentálně již odstraněno; pozn. red).

Sony získalo přístup k jeho počítačům. Geohot ji na oplátku zarapoval odpověď
i Zdroj: PCTuning.cz

Tím to ale nekončí. Po Twitteru chce odhalení identity všech uživatelů, kteří na něm hacky uveřejnily. Tady si myslím, že Sony neuspěje, ani kdyby se její vedení ve svých nablýskaných kancelářích stavělo na hlavu. Komando právníků se pak i nadále domnívá, že Georg Hotz porušil oblast autorského zákona DMCA.

Jak celá kauza plyne, je GeoHot stále častěji označován jako veřejný ochránce práv spotřebitelů. A jak poslední události vidí on sám? Rozhodně je bere s humorem. O tom vás přesvědčí video, které Sony poslal jako svou odpověď.

Nepřehlédněte:

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama