uvidime-se-u-soudu-vzkazuje-sony-hackerum-z-fail0verflow-a-geohotovi
Apple Novinka Uvidíme se u soudu, vzkazuje Sony hackerům z fail0verflow a GeoHotovi

Uvidíme se u soudu, vzkazuje Sony hackerům z fail0verflow a GeoHotovi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 1. 2011 17:00 14

Sony se chystá na vleklou zákopovou válku a uživatelům vzkazuje: „ O hacknutí se dozvíme“.

Reklama

Japonská společnost Sony minulý týden v úterý podala hromadnou žalobu na skupinu fail0verflow a tvůrce jailbreaku, George Hotze, kvůli prolomení ochrany konzole Playstation 3. Již minulý rok se zdatný hacker na svém blogu chlubil: „Hacknul jsem ji, zbytek je pouze software. Jsou před námi velké věci a vy to víte,“ Ale to se týkalo pouze USB zařízení, které aktivovalo servisní mód a zpřístupnilo programům třetích stran veškeré funkce PS3. „Geohot“ se proslavil především prolomením ochrany jablečných telefonů. V posledních měsících ale stále více inklinoval ke konzoli Sony – poslednímu vzdorujícímu videozařízení na trhu.

Hackeři nakonec objevili v zabezpečení kódu PS3 velkou bezpečnostní díru, díky níž je možné vypočítat tajné asymetrické klíče používané k podpisovaní kódu. A tak Sony momentálně zuří. Bojí se masivního nárůstu pirátství a proto přechází do protiútoku. Všem natěšeným uživatelům vzkazuje, že se o prolomení ochrany dozví a ti tak riskují problémy. Ve vzduchu je cítit hrozba banu na PSN, nebo zablokování celé konzole. Ostatně koncept blokace přístroje při neoprávněné manipulaci s originálním softwarem si nedávno patentoval Apple. A některé uživatele tím odradila, psychologická válka je zkrátka mocným hybatelem.

Uvidíme se u soudu, vzkazuje Sony hackerům z fail0verflow a GeoHotovi
i Zdroj: PCTuning.cz

Sony se domnívá, že hacknutím byla porušena oblast autorského zákona Digital Millenium Copyright Act (DMCA), přičemž se pro jistotu ještě dovolává se CFFA, když konzoli přirovnává k chráněnému počítači, který byl nezákonně napaden. V žalobě se uvádí, že skupina fail0verflow a George Hotz je přímo zodpovědná za šíření pirátského softwaru po internetu a hackeři na celé situaci také finančně profitovali. GeoHot v reakci uvedl, že žaloba nestojí na pevném základu a hacknutí PS3 se v podstatě neliší od jailbreaku iPhonu, který je ve Spojených státech legální.

Nepřehlédněte:

Sony běsní. Konzole PlayStation 3 byla hacknuta!

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama