Žaloba na Meta za návykovost. Je to rok, co umřel Twitter #TYDEN 30. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Žaloba na Meta za návykovost. Je to rok, co umřel Twitter #TYDEN 30. října

Žaloba na Meta za návykovost. Je to rok, co umřel Twitter #TYDEN 30. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

30. 10. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Čas finančních výsledků. Twitter nasadil další úrovně předplatného. Apple TV+/One zdražuje. Ještě máte Okta? Forbes prodán.

Reklama

Marketing, komunikace

Rusko pomohlo svrhnout vlády v Burkině Faso a okolní frankofonní oblasti Sahelu v Africe pomocí online dezinformačních kampaní (Washington Post)

Streamovací služby, včetně Hulu, Peacock a Max, stále častěji zobrazují „pauzovací reklamy“, které se objeví několik sekund poté, co divák pozastaví program. (Variety)

CEO Twitche Dan Clancy říká, že smlouvy za velké peníze s nejlepšími hráči pro živé vysílání nejsou „udržitelným byznysem“. YouTube od takových dohod také ustupuje (Bloomberg)

Ekologické skupiny EU kritizují společnost Apple, která nové hodinky Apple Watch označuje za „uhlíkově neutrální“ a pomocí kreditů ruší 7 až 12 kg emisí na jeden kus. (FT)

Podniky používají názvy jako Thai Food Near Me a Dentist Near Me, aby se optimalizovaly pro vyhledávání Google, ale tento systém je pravděpodobně technicky neúčinný. (The Verge)


Bezpečnost, soukromí, právo

Andrej Anastasov, majitel webu sex.cz, který policie zablokovala a jeho spolu s dalšími sedmi lidmi obvinila z kuplířství, tvrdí, že dvacet let nikomu jeho podnikání nevadilo a nyní kriminalisté vyšetřují jen jeho stránky, ačkoliv podobných je na padesát. (iDnes)

Viní je z kuplířství za inzeráty na sex, hrozí převrat v nabízení erotiky (iDnes)

Akcie kyberbezpečnostní firmy Okta klesly o 11,57 % poté, co společnost oznámila, že hacker získal přístup do jejího systému podpory pomocí ukradeného pověření a prohlížel si soubory klientů. (CNBC)

1Password zjistila podezřelou aktivitu ve své instanci Okta pro správu aplikací pro zaměstnance a „nezjistila žádné ohrožení uživatelských dat ani jiných citlivých systémů“. (Ars Technica)

Americká porota shledala Google vinnou z genderové zaujatosti a přiznala manažerce Ulku Rowe více než 1 milion dolarů v prvním podobném případu podaném proti společnosti Google po hromadných odchodech v roce 2018. (Bloomberg)

Španělské orgány činné v trestním řízení oznámily zatčení 34 členů zločinecké skupiny, která prováděla různé podvody na internetu a vydělala na nich přibližně 3 miliony eur (The Hacker News)

Nadace Internet Watch Foundation varuje, že generativní umělá inteligence se používá k vytváření snímků sexuálního zneužívání dětí , a zjistila, že ~3K snímků zneužívání vytvořených umělou inteligencí porušuje britské zákony. (The Guardian)

Telegram blokuje dva kanály používané Hamásem pro uživatele Androidu a obviňuje z toho pravidla obchodu Google Play poté, co Pavel Durov odolal výzvám k uzavření kanálů Hamásu. (The|Verge)

Pokutu 2 200 000 korun uložil Český telekomunikační úřad za nevyžádané marketingové hovory společnosti Asmanta Call Center příkazem v červnu tohoto roku. Společnost lákala na investice do fotovoltaiky. ČTÚ v příkazu postihl 104 přestupků. (ČTÚ)

Ve Velké Británii začíná platit kontroverzní zákon o bezpečnosti na internetu, který ukládá pokuty až do výše 18 milionů liber nebo 10 % celosvětového obratu; společnost Ofcom nyní plánuje zveřejnit kodex postupů. (The Verge)

CCleaner potvrdila narušení prostřednictvím útoku MOVEit. CCleaner, oblíbený software pro čištění souborů a záznamů v registru Windows, potvrdila, že útočníci získali přístup k některým údajům jejích zákazníků. (Cybernews)

Casio hacknuto: Osobní údaje zákazníků unikly (GBHackers)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama