Žaloba na Meta za návykovost. Je to rok, co umřel Twitter #TYDEN 30. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Žaloba na Meta za návykovost. Je to rok, co umřel Twitter #TYDEN 30. října

Žaloba na Meta za návykovost. Je to rok, co umřel Twitter #TYDEN 30. října | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

30. 10. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Čas finančních výsledků. Twitter nasadil další úrovně předplatného. Apple TV+/One zdražuje. Ještě máte Okta? Forbes prodán.

Reklama

Umělá inteligence

Proč algoritmy LLM, které neindukují algoritmus pro výpočet násobení, stále skutečně nerozumějí násobení bez ohledu na to, na kolika datech jsou vyškoleny. (Marcus on AI)

Výzkum: ChatGPT, GPT-4, Bard a Claude v odpovědích na devět lékařských otázek propagovaly škodlivý, nepřesný a rasistický obsah. (AP)

Zdroje: Apple se nechal zaskočit horečkou generativní umělé inteligence a chystá se utratit ~1 miliardu dolarů ročně za přidání této technologie do iOS 18, Siri, Hudby a dalších aplikací. (Bloomberg)

Google investuje 500 milionů dolarů předem do společnosti Anthropic a souhlasí s tím, že časem přidá dalších 1,5 miliardy dolarů poté, co dříve investoval 550 milionů dolarů do startupu generativní umělé inteligence v roce 2023. (WSJ)

Software

AWS plánuje v Evropě spustit suverénní cloud pro vlády a zákazníky z regulovaných odvětví, který bude ukládat data na serverech EU a bude nejprve k dispozici v Německu. (Reuters)

Nyní nejsou před Flipperem Zero v bezpečí ani zařízení se systémem Android a Windows. Spamovací funkce Bluetooth, která byla původně použita k zaplavení a dokonce i k pádu iPhonů, byla nyní rozšířena i na zařízení se systémem Android a Windows. (ZDNet)


Mobilní aplikace

Samsung a další výrobci blokují telefony zakoupené na šedých trzích: Noční můra pro spotřebitele (NomadScrolls)

Samsung nabízí smartphonům a tabletům Galaxy s uživatelským rozhraním One UI 6 funkci dočasného zálohování do cloudu s neomezeným úložištěm až na 30 dní zdarma. (The Verge, tisková zpráva)

Samsung Galaxy Watch 6 vs. Google Pixel Watch 2: korunovace krále. Dosud nejlepší hodinky Google nestačí na Galaxy Watch 6. (Android Police)


Hry

Sony vydává soundtracky k několika legendárním hrám na Spotify (TechRadar)

Příběhová hra Squadron 42 z univerza Star Citizen je nyní kompletní. Titul byl poprvé oznámen během kampaně na Kickstarteru v roce 2012 a jeho původní datum vydání bylo stanoveno na rok 2016. (Tech Radar)

Na televizorech Samsung se objevila zpráva, že aplikace Steam Link bude po 30. listopadu ukončena. (The Verge, Steam)

Nový disk PS5 Slim od Sony poprvé vyžaduje ke spárování s konzolí připojení k internetu, pravděpodobně kvůli pravidlům DMCA, která mají zabránit pirátství. (VGC)

Na Steamu jsou Cities: Skylines II. Tak neříkejte, že to nevíte. (Steam)

Vydavatel Secret Mode a vývojářské studio The Chinese Room vydali nový trailer k psychologickému hororu Still Wakes the Deep, ve kterém se poprvé podíváme na hratelnost. (Gematsu)

Nintendo stáhla zázračnou květinu v Super Mario Bros. Protože říkala „fuck“. Video ukazující květinu nechává na YouTube i X zablokovat. (Polygon)

Epic Games rozdává The Evil Within 2 a Tandem: a Tale of Shadows.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama