Úvaha – Proč jsme tak technologicky konzervativní?
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha – Proč jsme tak technologicky konzervativní?

Úvaha – Proč jsme tak technologicky konzervativní? | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

18. 6. 2010 03:00 61

Seznam kapitol

1. Nové je špatné, m'kay? 2. Konzervy mezi námi 3. PC jako krok zpátky 4. Počítačem řízená degenerace
5. Inovujte, inovujte, inovujte 6. Kde udělal Microsoft chybu? 7. Jaké budou počítače budoucnosti?

Starý operační systém je vždycky lepší než ten nový. Rychlejší, stabilnější, odladěnější a vůbec, všechno na něm funguje. Na co vlastně potřebujeme nějaké novinky, když to co máme funguje dobře. Proč riskovat nějaké změny? A taky ještě staré hry jsou lepší, ty ještě měly nápady! Tak co, taky se poznáváte?

Reklama

Tohle bylo něco zcela jiného. Bezdrátový internet, možnost získat kdekoliv nejnovější zprávy? Nevídáno! Občas si říkám, co uvidím já za dvacet let. Nebude to tak radikální, že se toho budu bát? Internet věcí? Nanopočítače? Wetware? Technologická evoluce nijak nebrzdí. Nejnověji konzervativní uživatelé řeší, co si počnou s Windows XP, které mají tak rádi – ano, jsou dobré, ale Microsoft je odstřelí, stejně, jak to udělal už mnohokrát předtím. Co potom? A co s hrami? 

Úvaha – Proč jsme tak technologicky konzervativní?
i Zdroj: PCTuning.cz


Project Natal přejmenovaný nově na Kinect

Konzole přináší stále inovace v ovládání, které na PC prostě nejsou. A pokud jít do konzole, pak do jaké? Říká se, že Wii je výkonově na konci s dechem a pokud chcete něco lepšího, než casual hry, měli byste se mu vyhnout. A ti, kteří si chtějí pořídit něco od Apple, co si mají vybrat? iPad a nebo radši iPhone 4? Je to těžké, zvláště když má člověk omezený rozpočet na technologie a v minulosti se už něčím pořádně spálil a vydal je za něco, co dopadlo neslavně.

V takové situaci je přirozené, že se člověk stáhne a zařekne se, že do ničeho nevyzkoušeného nepůjde. Jistota je jistota. To ale není zrovna dobrý přístup. Jasně, můžeme si povídat o tom, jak báječné aplikace byly před dvaceti lety, ale stejně budeme muset upgradovat, jinak se ocitneme v technologické izolaci. Spousta báječných technologií zestárla, protože narazila na meze svých možností. Změnili se výrobci, změnily se principy, změnilo se úplně všechno. Znám člověka, který se v sedmdesátých letech zařekl, že se PC nedotkne, protože považoval za „pravé“ počítače jenom minipočítače. Svoje předsevzetí také dodržel.

Úvaha – Proč jsme tak technologicky konzervativní?
i Zdroj: PCTuning.cz

A víte co? Dějiny se nezastavily. To on se zastavil. Je čistě na vás, pokud se chcete zastavit také. A pokaždé, když apriori odmítáte novou technologii jenom proto, že vám přijde podezřelá a hodláte se zabarikádovat u toho, s čím jste spokojeni, se pomaličku vydáváte na stejnou cestu. Pamatujte na to. Není od věci zajímat se o novinky a i o věci, které vám zpočátku přijdou nepraktické a šílené, jinak se vám stane, že zamrznete v devadesátých letech stejně, jako on zamrzl v letech sedmdesátých…

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama