Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem

Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 11. 2016 03:00 19

Seznam kapitol

1. Zvýšení příjmů, snížení výdajů 2. Váš osud visí na vlásku 3. Zkušenosti nerostou na stromě 4. Tady se na kapitalizmus nehraje 5. Po všech stránkách neotesaný 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Pozor, pozor! Na první kolej přijelo pokračování dopravního tycoonu Train Fever z roku 2014. Transport Fever přináší kromě vlaků a automobilů také lodní a leteckou dopravu, díky čemuž někomu může připomenout Transport Tycoon. Dokáže legendu sesadit z trůnu? Odpověď hledejte v recenzi.

Reklama

Když vám v cestě nestojí nepříjemné uživatelské rozhraní, tak se vám do ní postaví celkové fungování světa. Nejednou se mi stalo, že jsem hezky propojila těžební doly a továrny, od nichž jsem potom vedla trasu do měst. A nestalo se nic. Doly suroviny neprodukovaly, nebo jich produkovaly jenom málo. Nebo se nechytly továrny, takže do nich vlaky suroviny vozily jen chvíli, jenže pak těžba uvadla a tak byly ztrátové.

Nejprve jsem si myslela, že za zmiňované problémy můžu třeba tím, že propojím důl s továrnou a pak se vykašlu na propojení továrny s městem a nadstavbové propojení řeším až o hodně později. Jenže tyhle nepříjemnosti mě pravidelně potkávaly i v případě, kdy jsem vše propojila hned. A pokud se továrny nakonec přece jen rozjely, trvalo jim to třeba i dva roky.

Pokud to tedy nechcete vzdát hned, vlak musí neustále jezdit, protože „co kdyby se to náhodou rozjelo už příští měsíc“. Přicházíte tím o peníze, jelikož provoz vlaků něco stojí (a není vůbec levný). A přicházíte tím i o nervy, protože osud vaší společnosti často visí na vlásku. Jak už jsem totiž řekla, provoz vlaku je drahý a výstavba jedné železnice vás může stát celé podnikání. Přijde vám to jako fér jednání? Mně teda ne.

Budou mít majitelé této továrny chuť vydělat peníze?
i Zdroj: PCTuning.cz
Budou mít majitelé této továrny chuť vydělat peníze?

Když ani správně vybudované tratě nemohou garantovat zisk, není to zábavné. Když se navíc nemůžete dopídit problému, cítíte se frustrovaně. Možná byste s chutí do něčeho kopli. Jenže pak se vám jednou podaří vybudovat skvělou trať a vydělat velké peníze a tak na všechny jmenované problémy rychle zapomenete.

Vcelku pozitivně naopak musím zhodnotit dynamický růst měst. Pokud se vám podaří do města přivézt dostatečné množství potravin a výrobků, lidem se daří a tak více spotřebovávají a utrácejí. Města se následně rozrůstají, díky čemuž jsou vaše spoje vytíženější, což může znamenat více peněz ve vaší pokladně. Bohužel, i tady se občas něco zasekne a pak máte smůlu.

Problémů tohoto druhu vyvstávají desítky. Teď jsem si třeba vzpomněla na chvíli, kdy jsem nemohla dovést jídlo do obchodu přímo po kolejích a tak jsem vedle nádraží vystavěla překladiště nákladních vozů. To se hře z nějakého důvodu nelíbilo. Logicky vzato, každá společnost by rychle sáhla po možnosti zásobování zcela vyhládlého města. Jenže tady byla nabízená trasa ignorována a tak po několika pokusech s přestavěním přišla vniveč.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama