PC stále není mrtvé: Tak kdy konečně přijde ten mobilní převrat?
i Zdroj: Microsoft Designer (AI)
Zábava Článek PC stále není mrtvé: Tak kdy konečně přijde ten mobilní převrat?

PC stále není mrtvé: Tak kdy konečně přijde ten mobilní převrat? | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

4. 2. 2024 04:00 89

Seznam kapitol

1. Proč už nepoužíváme počítače? 2. Bez drátů a bez proudu 3. Smrt hraní 4. Počítat už nepotřebujeme 5. Příliš drahá zábava

Dlouhou dobu se mluví o tom, že mobily převálcují počítače. „A kdy se to jako má stát?“ smějí se mnozí. No – ono se to, podle všeho, už před nějakou dobou stalo. A nejenom to, trendy ukazují, že se situace naklání stále více na stranu mobilů a spíš se to zrychlí, než že by to brzdilo.

Reklama

To, co ukazují data, není žádný pád, je to takové postupné přistávání, ubývání a ztrácení se, ke kterému přispívá to, že vznikají další a další PC, která v zásadě nejsou určená k hraní – a která se funkčně dají přirovnat spíš k chromebookům, tabletům anebo telefonům připojeným k monitoru.

Přiznám se, že je pro mě celkem záhadou, proč jsou věci jako Samsung DEX jsou zatím okrajové. Může to souviset s tím, že dnes jsou notebooky opravdu, opravdu levné – a kombinace levný notebook + mobil je stále praktičtější než si pořizovat monitor a periferie k mobilu.

Stále vzniká velké množství her, které jsou ale z velké části graficky dost nenáročné. U indie scény je to pochopitelné, jde o malé projekty a obecně jsou nižší nároky na grafiku z jejich hlediska lepší, protože pak můžou jet i na integrovaných grafikách. 

Docela by mě potěšilo, kdyby výrobci grafik vyplodili něco slušného ale levného: Pohled na nabídku cenově dostupných grafických karet je vážně dost depresivní a ani počítačům, ani hraní na PC to vážně nepomáhá.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama