Speedometer 3.0 vytvořili čtyři největší vývojáři webových prohlížečů
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Speedometer 3.0 vytvořili čtyři největší vývojáři webových prohlížečů

Speedometer 3.0 vytvořili čtyři největší vývojáři webových prohlížečů

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

12. 3. 2024 18:55 3

Microsoft, Google, Apple a Mozilla se spojili, aby vyvinuli třetí generaci nástroje pro měření rychlosti a výkonnosti svých prohlížečů.

Reklama

Speedometer je webová aplikace, která je často používána k měření rychlosti a výkonnosti softwaru pro prohlížení internetu. Úplně první verze tohoto nástroje spatřila světlo světa v roce 2014, o čtyři roky později jsme se dočkali druhé generace, která však také v posledních letech začala vykazovat známky stáří. Speedometer 3.0 měří, podobně jako předchozí verze, odezvu prohlížečů pomocí simulace reálných interakcí uživatelů na webových stránkách. Nově vydaná generace ale přidává mnoho nových testů pro lepší a přesnější porovnání výkonu prohlížečů. Jako příklad stojí za zmínku simulace vykreslování různých obrázků a grafik, načítání tabulek, úpravy kódu (CodeMirror) a s tím související WYSIWYG aplikace. Nesmí chybět také základní testy, jako je obyčejné čtení webů. 

Ukázka z průběhu testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Ukázka z průběhu testu

V průběhu let se Speedometer stal hlavním nástrojem vývojářů prohlížečů, jelikož jim pomáhá co nejlépe optimalizovat výkon. Webové stránky se totiž neustále mění a vyvíjejí. První verze Speedometeru byla vytvořena výhradně týmem WebKit od společnosti Apple, druhá generace vznikla spoluprací mezi Googlem a Applem. Pro vznik poslední verze se připojil také Microsoft a Mozilla. Rychlost svého prohlížeče si můžete změřit na stránkách browserbench.org.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama