Recenze SteelSeries Aerox 5: Myš děravá jak ementál
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Recenze Recenze SteelSeries Aerox 5: Myš děravá jak ementál

Recenze SteelSeries Aerox 5: Myš děravá jak ementál | Kapitola 5

Michal Maňák

Michal Maňák

11. 1. 2023 23:00 13

Seznam kapitol

1. Obsah balení, technické specifikace 2. Konstrukce a ergonomie 3. Testy senzoru 4. Software SteelSeries GG 5. Zhodnocení

Jsou myši, které vybíráte na doporučení komunity. Jsou myši, které jste si oblíbili a držíte se jich nejen svou dominantní rukou. A pak jsou myši, které jsou trochu divné, možná je ani nechcete, ale nastartují vaši zvědavost na maximální otáčky. Jak se drží? Jak to funguje? Takhle na mě zafungovala SteelSeries Aerox 5.

Reklama

Koupit, či nekoupit?

SteelSeries Aerox 5 se ukázala jako funkční myš s pár příjemnými bonusy bez výraznějších negativ. Tvarování je konzervativní a použitelné prakticky všemi sortami potenciálních zákazníků. Senzorové vybavení se nedopustilo žádného přestupku proti dobrým mravům a cena začínající na 1190 Kč mi přijde obhajitelná, byť dostat se pod magickou tisícovku by nebylo úplně od věci.

Pozor si však dejte na wireless dvojče – to startuje na ceně o tisícovku dražší! Museli byste být hodně velkým nepřítelem kabelů, aby vás takový argument nepřesvědčil.

Sourozenců má však recenzovaný Aerox 5 více. Tím menším je Aerox 3, na kterém nenajdete vyklápěcí dvojtlačítko, větší brácha se pak jmenuje Aerox 9 a palec u něj může obsluhovat až 12 tlačítek. I v tomto line-upu tak je pětka tím nejlepším kompromisem.

Kdyby vám vyhovovalo více tlačítek pod palcem, sáhněte po Aeroxu 9. Pětka je však univerzálnější.
i Zdroj: Steelseries.com
Kdyby vám vyhovovalo více tlačítek pod palcem, sáhněte po Aeroxu 9. Pětka je však univerzálnější.

Jediné, kvůli čemu bych váhal s koupí, je design. Po funkční stránce se ukázalo, že mřížka ničemu nepomáhá ani nepřekáží, ale kdo ví, jestli bude za půl roku hlodavec plný prachu, nebo léto ukáže, že dlaň větrání uvítá. Racionální perspektivou se vlastně dá považovat za pochvalu, že jedinou zásadní výtkou je vzhled, ne?

SteelSeries Aerox 5

Verdikt

Aerox 5 byste podle designu mohli hodnotit jako myš pro milovníky extravagance. Výrazný design nakonec ale v hodnocení hraje zanedbatelnou roli. Podstatnější se ukázal poměr ceny vůči možnostem nastavení, ergonomii i kvalitě provedení a snímání. Možná FPS profíci by volili jinak, ale za ně mluvit nedokážu.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

vyklápěcí tlačítko
zajímavé možnosti v nastavení
funkční tvarování
cena
ohebný a dlouhý kabel v balení
krátký palec nedosáhne na sniper button
měkčí stisk tlačítka Zpět
podsvícení v kombinaci s perforováním vypadá divně
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama