Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu
i Zdroj: David Jiránek
Herní příslušenství Recenze Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu

Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu

David Jiránek

David Jiránek

14. 9. 2023 17:00 7

Seznam kapitol

1. Úvod a unboxing 2. Prohlídka a hardware 3. Software, senzor a dojmy 4. Konkurence a hodnocení

Razer dnešním dnem vydává novou myš z řady Viper. Třetí generace v provedení Hyperspeed zaujme kombinací nových funkcí a obyčejné tužkové baterie. Toto spojení přináší řadu výhod i nevýhod, na které se v recenzi podíváme. Mají herní myši s tužkovými bateriemi ještě budoucnost, nebo se po nich už nevyplatí sáhnout?

Reklama

Razer se v posledních týdnech pustil do omlazování svých myší. Nová řada Cobra se podle nás i přes vyšší cenu povedla a zařadila se ke špičce toho, co si můžete dnes u Razeru pořídit. Viper V3 Hyperspeed si ale nehraje na vrcholový model s přepáleným RGB, ultimátní konektivitou nebo bezdrátovým nabíjením. Je to prostá bezdrátová myš na tužkové baterie. Těch je na trhu spousta, říkáte si? Ano a řada z nich nabídne lepší cenovku a možná vám do ruky sedne lépe. Jenže už podle specifikací Viper V3 Hyperspeed chce vybočovat. Za klasickým konceptem bezdrátové myši na baterky se totiž skrývá mnohem víc.

Začnu tradičně cenovkou, abychom měli nějaký kontext. Viper V3 Hyperspeed začíná na 80 eurech, tedy v přepočtu 2 000 korunách. Za verzi s přijímačem Hyperpolling Wireless Dongle dáte okolo 2 500 korun. Realitu v českých eshopech v době psaní článků neznáme, ale přibližnou představu nám ceny dávají.

Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu
i Zdroj: Razer

Už jsem nakousnul, že myš podporuje technologii Hyperpolling, tedy propojení se speciálním přijímačem při frekvenci 4 000 Hz. Bohužel na recenzi dorazila myš samotná bez tohoto příslušenství, tudíž se naše testy omezí jen na základní dongle do USB-A, který zvládne 1 000 Hz. U tohoto modelu ostatně příplatek za lepší konektivitu nedává takový smysl jako v případě dražších modelů. Jde spíše o budget myšku (alespoň v rámci Razeru), kde dostanete to, co k hraní opravdu potřebujete. Hlášení o poloze každou čtvrtinu milisekundy už patří mezi nadstandard a většina hráčů si rozdílu nevšimne.

Unboxing

Pusťme se do rozbalování myši. Asi nemusím zdůrazňovat, že u levnější myšky toho v balení moc nenajdete. V rámci modelu na tužkové baterie navíc chybí i kabel USB. Myš vůbec není vybavená konektorem a bezdrátová konektivita zahrnuje pouze 2,4 GHz síť. V balení najdete kromě myši baterii a v útrobách pod spodní krytkou onen přijímač.

Z černo-zelené krabičky pak vytáhnete akorát tradiční sadu samolepek a uživatelskou příručku. Jde o jedno z nejprostších balení myši, co jsem potkal, ale na druhou stranu toho k myši na tužkovou baterii víc nepotřebujete. Ano, Razer mohl přibalit náhradní kluzáky nebo kabel USB (a zabudovat do myši port), jenže třeba kluzáky nedává výrobce ani k dražším modelům, tak proč by to udělal zde. Absence portu je u těchto myší rovněž normální.

Celkově jsem vlastně obsahem balení nebyl zaskočený. Víc k používání opravdu nepotřebujete. Přijímač od Razeru je odladěný a nikdy jsem neměl problém se spárováním a konektivitou. Kabelové připojení mi tudíž nechybělo. Vzhledem k výdrži se navíc nemusíte bát, že by v půlce hraní myš přestala fungovat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama