Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Pimp my Computer 9 - Project Camouflage

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage | Kapitola 2

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

15. 7. 2009 03:00 24

Seznam kapitol

1. Losování a představení výherce 2. Co s tím provedeme? 3. Opravdu podruhé? 4. Interiér a komponenty

Pro všechny nadšence, kteří se zajímají o casemodding a nebo pro čtenáře, jež oslovila soutěž Pimp my Computer, je tu její další kolo. Jako obvykle máme v tuto chvíli připraven jeden vylosovaný počítač jednoho z našich čtenářů, který se dočká změny vzhledu jeho počítačové skříně a možná i nějakého dalšího překvapení. Zajímá vás, jaké to bude?

Reklama

Stylizace

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz

Stylizaci asi již velmi výrazně napovídá pojmenování tohoto kola, stejně tak i výše zobrazené logo tento fakt jen potvrzuje. Ano, opravdu bude tentokrát celá case stylizována do vojenských barev. K tomuto rozhodnutí mě vedlo především přání výherce, který v registračním e-mailu uvedl zálibu v hraní akčních počítačových her (z nichž mnoho je právě z prostředí armády), navíc i mě osobně toto téma zůstává určitou výzvou, jelikož podobné case sice za sebou již mám, ale nikoliv v tzv. desert-camouflage provedení. Proč to tedy nezkusit? Já mohu jen v tuto chvíli doufat, že majitel bude s výsledkem souhlasit a nebude se stydět takovou case posadit vedle svého stolu.

Rozhovor s výhercem

Po určení stylizace nesmím zapomenout ani na rozhovor s čerstvým výhercem. Upřímně musím říci, že po oznámení jeho výhry byl velmi zaskočen, což se projevilo právě i na rozhovoru, nicméně odpovědi doprovázené smíchem naznačují, že za výhru je snad rád.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz

Kde jste získal první informace o této soutěži a co Vás na ni zaujalo?

Upřímně, nejsem úplně pravidelným čtenářem magazínu PCtuning.cz, ale pokud potřebuji nějakou radu, či se dozvědět o novinkách, vždy vše hledám právě na těchto stránkách, případně na přidruženém diskuzním foru. A právě v rámci jedné z návštěv jsem zahlédl článek o soutěži Pimp my Computer a začal zkoumat, oč se jedná. Původně jsem však příliš nevěřil, že je vše zadarmo.

V které chvíli jste se rozhodl k registraci, tedy co Vás k tomu vedlo?

Kdy jsem se rozhodl se přihlásit? V podstatě skoro ihned, po pročtení prvního článku. Říkal jsem si, že stejně nepatřím mezi šťastlivce, kteří by někdy něco vyhráli, tak proč to nezkusit? Až po přihlášení jsem se dostal k pročtení dalších soutěžních kol, i tak však registrace nelituji. A teď už vůbec ne!(smích)

Jaké byli první reakci ve chvíli, kdy Vám byly oznámeny výsledky losování?

Tak toto souvisí s předchozí otázkou. Jelikož jsem absolutně nečekal, že bych mohl něco vyhrát a navíc registraci jsem odeslal již před nějakou dobou, byl jsem hodně v šoku.

Co Vaše okolí? Pochlubil jste se někomu, že jste vyhrál nebo to spíše tajíte?

Jelikož kolem sebe nemám kolektiv lidí, kteří by se přímo zajímali o počítače, tak výhra takovéto úpravy pro ně nebyla až tak ohromující, ale samozřejmě se našli i lidé, kteří mi blahopříáli a byli zvědaví na celý průběh. Možná se z nich stanou i čtenáří tohoto webu. Každopádně nějak výrazně se zase s výhrou nechlubím, to možná až s výsledným počítačem. (smích)

V registračním e-mailu jste uvedl, že vaším koníčkem je hraní akčních her a přál by jste si tedy podobnou stylizaci. Co byste si přesněji představoval?

Ano, akční hry hraju velice rád, je to pro mě určitý způsob odreagování. Navíc počítač je pro mě právě určitým nástrojem pro relaxaci. Proto by se mi i líbila stylizace v nějakém army stylu, ale k úpravě nechávám maximálně volnou ruku.

Jak hodnotíte předchozí provedené úpravy?

Jak jsem již říkal, hned první úprava, kterou jsem měl možnost shlédnout, mě donutila k registraci, takže nic netřeba dodávat. Pro mě osobně bylo velmi zajímavá i poslední kolo, které se zaměřilo výhradně na odhlučnění. Moje sestava nepatří k nejtišším, i přes pasivní chlazení grafiky a proto bych něco podobného taktéž uvítal.

Bojíte se o svůj počítač? Do jisté chvíle nebudete vůbec vědět, jaké úpravy jsou prováděny, sledoval byste vše raději aktuálně?

Nebojím. Nemá se miu snad co stát a navic se nejedná o žádný našlápnutý stroj za desetitisíce, takže nechám se překvapit. O to to bude možná zajímavější.

Vaše sestava bohužel již nepatří k nejvýkonnějším, ale přesto chcete spíše vzhledovou úpravu. Je to pro Vás atraktivnější nebo byste si přál i nějaký ten upgrade?

Zajímavá otázka. Hardwarový upgrade by se mi samozřejmě líbil, ale je fakt, že komponenty si člověk může koupit sám, u úpravy vzhledu je to horší. Nepreferuji asi ani jedno.

Co si myslíte přímo o soutěži Pimp my Computer? Líbí se Vám koncepce a průběh, jaké byste měl návrhy na vylepšení?

Koncepce je velice podařená, nelze si nevšimnout podobnosti s Pimp my Ride, ale to je asi dobře. Rozhodně bych nic neměnil, jen ať to takto dále pokračuje. Snad jen popřát štědré sponzory? (smích)

Závěrem tedy opět otázka na celý magazín PCtuning.cz. Jaký je Váš názor na kvalitu článků, vzhled, apod.? Je pro Vás PCtuning.cz zajímavým zdrojem informací?

Opět asi již zodpovězeno. PCtuning je pro mě vělmi často zdrojem potřebných informací, takže to asi hovoří za vše. Co se týká vzhledu, tak měl jsem ze začátku trochu problémy se zvyknutím si na nový design, teď už se však orientuji a určitě to celý web výrazně oživilo.

Já v tuto chvíli velmi děkuji za upřímné odpovědi a za sebe mohu slíbit, že se budu snažit všechny naděje, do mě vložené, splnit. A jelikož již víme vše podstatné, tedy jaká je startovní sestava a jakým směrem budeme stylizovat, pojďme do toho „říznout“.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama