Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června

Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

26. 6. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Zrušení digitálního předplatného je těžké. Český Rozhlas napaden #ransomware. Model streamování v televizi je nefunkční. Updatujte routery Asus. Celebrity budou mít v reklamách své AI dvojníky. OpenAI lobbovala u EU.

Reklama

Marketing, komunikace

Nový zážitek při čekání na řidiče Uberu: 90sekundové videoreklamy. Ano, rozumíte tomu správně, služba za kterou platíte nemalé peníze nemá dost, takže se při sledování, kde je řidič budete muset dívat na reklamu. (WSJ)

Vedle neonacistické propagandy běží na Twitteru reklamy společností Disney, Microsoft a NBA. S přístupem Muska bude ale ještě hůř. Jak dlouho to budou značky tolerovat, zůstává otázkou. (Gizmodo)

Ogilvy představila plány na kodex odpovědnosti za umělou inteligenci, který by jasně identifikoval kampaně generované umělou inteligencí,  a zavázala se používat na svých reklamách využívajících AI vodoznak. (Financial Times)

Patreon poprvé přidává bezplatné úrovně členství a plánuje umožnit tvůrcům prodávat jednorázové digitální produkty, včetně videí, podcastů nebo souborů ke stažení. (The Verge)

Elon Musk a Mark Zuckerberg se dohodli na souboji v kleci. Ano, čtete správně. A pokud nechápete, tak asi oprávněně. (BBC, Reuters)

YouTube aktualizuje své zásady pro fanouškovské kanály a požaduje, aby bylo v jejich názvu nebo přezdívce zřejmé, že se jedná o fanouškovské účty, a to s účinností od 21. srpna 2023. Podle aktualizovaných zásad navíc může být kanál, který kopíruje celkový vzhled jiného kanálu a drobné detaily, jako je profilová fotografie nebo pozadí, ukončen. (9to5Google)

Apple chce získat práva na zobrazení jablek, ovoce, ve Švýcarsku – jedné z desítek zemí, kde uplatňuje své právní síly, zpravidla ve vysoce absurdních případech. (Wired)

U nabídek pro investory vytvořených pomocí GPT-4 je 3× větší pravděpodobnost, že získají financování než u těch vytvořených lidmi. Použití AI chatbota, konkrétně GPT-4, k tvorbě prezentace výrazně zkracuje časovou náročnost. Ačkoli je úspora času působivá, je důležité prozkoumat nejdůležitější aspekt -- kvalitu.  (ZD Net)


Bezpečnost, soukromí, právo

Microsoft potvrdil, že červnové výpadky aplikací Outlook a OneDrive byly způsobeny útoky DDoS. Za útokem stála skupina, která má pravděpodobně proruské vazby. (Engadget)

Hackeři hrozí únikem 80 GB důvěrných dat ukradených z Redditu, dožadují se zaplacení výkupného. Data získali v únoru tohoto roku. (TechCrunch)

Gannett žaluje Google kvůli jeho údajnému monopolu na reklamní technologie a tvrdí, že počet čtenářů na internetu roste, zatímco výdaje vydavatelů na online reklamu klesají. (CNBC)

MOVEit hack: Gang tvrdí, že nemá data BBC, BA ani Boots. Firmy včetně BBC, British Airways a Boots oznámily svým zaměstnancům, že minulý měsíc došlo k odcizení citlivých mzdových údajů. (BBC)

FTC žaluje Amazon za to, že podvedl zákazníky, aby se zaregistrovali do služby Prime. Přesně za to, že Amazon „vědomě“ oklamal miliony zákazníků, aby si předplatili službu Amazon Prime pomocí „dark patterns“. A také bylo téměř nemožné zrušit členství. Interně Amazon nazval svůj proces rušení Prime „Projekt Iliada“ s odkazem na 24 knih řeckého eposu o nekonečné trojské válce. (The Verge, CNBC)

Očekává se, že antimonopolní úřady EU po ukončení předběžného přezkumu zahájí rozsáhlé vyšetřování akvizice společnosti iRobot společností Amazon ve výši 1,7 miliardy dolarů. K té došlo v srpnu loňského roku. (Reuters)

Apple opravilo 0day bezpečnostní chyby v jádře a WebKitu v iOS, macOS, watchOS a dalších systémech. Jedna ze zranitelností, CVE-2023-32434, je chyba na úrovni jádra, která může aplikacím umožnit „spustit libovolný kód s právy jádra“. Druhá, chyba WebKitu, označená CVE-2023-32439, může umožnit spuštění libovolného kódu po zpracování „škodlivě vytvořeného webového obsahu“. (Ars Technica)

Miliony repozitářů GitHub mohou být zranitelné vůči únosu závislostí, známému také jako „RepoJacking“, který by mohl útočníkům pomoci nasadit útoky na dodavatelský řetězec s dopadem na velký počet uživatelů. (Bleeping Computer)

Technologické společnosti budou muset předávat data zemřelých dětí britským rodičům a koronerům. Teď ještě dosáhnout téhož pro další země a zamezit Facebooku, aby si s účty zemřelých dospělých dělal, co chce. (Tech Spot)

Asus vyzývá zákazníky, aby opravili kritické zranitelnosti routeru. Nové firmware opravuje opravy celkem devíti chyb, řada z nich je kritická, umožňují zneprovoznit router či spouštět na dálku kód. Některé jsou dokonce pět let staré. (Bleeping Computer)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama