Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června

Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

26. 6. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Zrušení digitálního předplatného je těžké. Český Rozhlas napaden #ransomware. Model streamování v televizi je nefunkční. Updatujte routery Asus. Celebrity budou mít v reklamách své AI dvojníky. OpenAI lobbovala u EU.

Reklama

Umělá inteligence

Meta se snaží přeorientovat své zdroje na použitelné produkty umělé inteligence poté, co desetileté zaměření na výzkum v její divizi umělé inteligence odradilo od práce na generativní umělé inteligenci. (WSJ)

ByteDance zatím objednala na rok 2023 GPU od Nvidia v hodnotě ~1 miliardy dolarů, což představuje ~100 tisíc kusů , včetně A100 objednaných před americkými kontrolami vývozu čipů. (Tom’s Hardware)

Celebrity, včetně stárnoucích hvězdných sportovců, podepisují smlouvy, na jejichž základě budou do reklamních kampaní nasazovat své AI duplikáty a pomáhat tak značkám mimo jiné s jejich stárnutím (WSJ)

OpenAI lobbovala u EU, aby se vyhnula přísnějším předpisům o umělé inteligenci. Samozřejmě že ano, co by také jiného měla dělat? A také v tom byla zjevně úspěšná, protože v některých bodech je vidět, že dosáhla svého. (The Verge)

Německý bulvární deník Bild nahradí řadu redakčních míst umělou inteligencí. Očekává se zrušení stovek míst. Doslova k tomu zaznělo, že „se bohužel rozloučíme s kolegy, kteří mají úkoly, jež v digitálním světě plní umělá inteligence anebo automatizované procesy.” (The Guardian)

Na obchodu s aplikacemi OpenAI se údajně pracuje. Jak The Information původně informoval, tvůrce technologie ChatGPT se připravuje na spuštění tržiště, které umožní vývojářům prodávat své modely umělé inteligence postavené na technologii OpenAI. (MS Power User)

Betaverze aplikace Stable Diffusion XL je k dispozici pro zákazníky API a uživatele DreamStudia. Slibuje zásadní posun v kvalitě generovaných výstupů, fotorealistických. (Stability.ai)

Jacob Devlin, který v lednu 2023 odešel z Googlu do OpenAI poté, co si stěžoval, že Bard byl trénován na datech ChatGPT, se vrátil do Googlu. (The Information)

Midjourney přidává „zoom“, která vytváří větší scénu kolem obrázků vytvořených v rámci Midjourney a simuluje tak oddálení pomocí objektivu fotoaparátu. (Ars Technica)

Roboti se učí vykonávat domácí práce sledováním YouTube (Tech Crunch)

Lidé placení za trénink AI zadávají svou práci... AI. Dalo se to čekat, protože kdo by tu otročinu, navíc mizerně placenou, dělal. (MIT Technology Review)

Google varuje své vlastní zaměstnance: Nepoužívejte kód vygenerovaný Bard AI (The Register)


Software

David Heinemeier Hansson: „Po šesti měsících úsilí je hotovo. Jsme z cloudu venku. Poslední aplikaci jsme ve středu přenesli domů na vlastní hardware. Aleluja!“ (Hey)

Prohlížeč DuckDuckGo zaměřený na ochranu soukromí přichází na Windows ve veřejné betaverzi. Poprvé debutoval v prosinci 2021. V té době byl k dispozici pouze jako neveřejná beta verze v systému MacOS. (Review Geek)

ChatGPT změnila můj způsob psaní softwaru (Allen Helton)


Mobilní aplikace

Dlouho očekávaná úroveň HiFi od Spotify může vyžadovat dražší předplatné. Což asi těžko může překvapit. Otázka je, proč máme červen 2023, když právě toto Spotify oznamovalo že „by mohlo“ nabízet někdy v únoru 2021. (The Verge)

iPad měl přinést revoluci v přístupnosti. Co se stalo? 3. dubna 2010 představil Steve Jobs iPad. To, co bylo pro většinu lidí v podstatě pohodlnějším tvarovým faktorem, mělo pro nemluvící lidi mnohem větší význam: revoluce v přístupu k přenosnému a výkonnému komunikačnímu zařízení za pouhých několik set dolarů, která změnila život. (MIT Technology Review)

Apple Vision Pro nabídne uživatelům „cestovní režim“, který má zlepšit uživatelský zážitek při letech letadlem. (Mac Daily News)


Hry

Voidigo, nejlepší roguelite střílečka od dob Nuclear Throne, opustila předčasný přístup (Rock Papers Shotgun)

Roblox vyzývá svou komunitu k vytváření obsahu pro uživatele 17+, tedy přesněji, dospělácký obsah. Aby mohli tyto zážitky vytvářet nebo využívat, budou muset projít procesem ověření věku, který vyžaduje průkaz totožnosti a živé selfie. (Tech Crunch, Fast Company)

Embracer zaplatil za práva na Pána prstenů a Hobita v roce 2022 ~395 milionů dolarů, což je hluboko pod odhady ~2 miliardy dolarů. Amazon údajně zaplatil 250 milionů dolarů za televizní práva. (Variety)

Podívejte se na 45 minut hraní nového Starfieldu (The Verge)

Microsoft tvrdí, že Xbox „prohrál konzolové války“. V roce 2021 měl jen 16% podíl na prodeji konzolí za Nintendem a PlayStation a 21% podíl na instalované základně. Nutno dodat, že aktuálně bojuje o odkup Activision Blizzard za 69 miliard dolarů (IGN)

  • Šéf PlayStationu Jim Ryan v soukromém e-mailu uvedl, že dohoda mezi Microsoftem a společností Activision se netýká exkluzivních titulů pro Xbox, a vyvrátil tak veřejné argumenty i informace od Sony. (The Verge)
  • Phil Spencer na slyšení FTC proti Microsoftu řekl, že Microsoft koupil ZeniMax za 7,5 miliardy dolarů, aby zabránil tomu, že se Starfield a další hry Bethesdy stanou exkluzivními hrami pro PlayStation. (The Verge)

Rozšíření Dune pro Microsoft Flight Simulator umožňuje hráčům skutečně létat po Arrakisu (IGN)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama