lynx-improve-ms-n-401-vysoky-vykon-za-slusne-penize
Mobilní zařízení Článek LYNX Improve MS N.401 - vysoký výkon za slušné peníze.

LYNX Improve MS N.401 - vysoký výkon za slušné peníze. | Kapitola 4

Kuchař Martin

Kuchař Martin

21. 2. 2006 01:00 30

Seznam kapitol

1. První seznámení a technické parametry 2. Testy - procesor a operační paměť 3. Testy - Grafická jádra 4. Testy - pevný disk a výdrž baterie 5. Test výdrže baterie a závěr

Značka LYNX je na našem trhu známa především díky výrobě počítačových sestav. Před nedávnem ale začal i s distribucí svých notebooků a my se tedy nyní na jeden model z produktové řady LYNX Improve podíváme. Model je založen na technologii Intel Centrino.

Reklama

Pro ukládání dat byl v tomto notebooku zvolen pevný disk Toshiba s kapacitou 60GB (IDE,MK6034GAX,8MB c.,5400rpm). Mnozí uživatelé parametry pevného disku podceňují a nepovažují za podstatné, avšak pro optimální výkon celého systému je rychlost HDD velice důležitá. Pro porovnání výsledků jsou v grafu uvedeny notebooky, které byly v poslední době testovány a pro představu je uveden i jeden pevný disk používaný ve stolních počítačích - Caviar RE SATA. Je samozřejmé, že v notebooku nemůže být dosaženo takových výsledků avšak mnoho uživatelů nemá o těchto hodnotách představu.

LYNX Improve MS N.401 - vysoký výkon za slušné peníze.
i Zdroj: PCTuning.cz
LYNX Improve MS N.401 - vysoký výkon za slušné peníze.
i Zdroj: PCTuning.cz


Pevný disk v testech ukázal, že podává obstojné výsledky, které jsou v těchto zařízeních běžné. Je ale překvapením, že notebook ACER TM 2410LMi, který je zcela zasazen do low-end segmentu, dokázal i tento o třídu dražší notebook předčít. Co se přístupové doby týče, tak zde disk předvedl opravdu krásný výsledek, který je hoden uznání.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama