harman-kardon-soundsticks-ii-kristalove-repro
Hardware Článek Harman/Kardon SoundSticks II: ,,Křišťálové repro"

Harman/Kardon SoundSticks II: ,,Křišťálové repro"

Lukáš Kyselý

Lukáš Kyselý

29. 12. 2005 01:00 38

Seznam kapitol

1. Balení a technické parametry 2. Vzhled a zpracování 3. Zvuk a závěr

Tradiční kalifornský výrobce Harman/Kardon vyprodukoval soustavu, která je vskutku výjimečná. Až na nejdůležitější prvky je celá z průhledného plastu, a tak ať chcete nebo ne, váš zrak zaručeně přitáhne. Tento výrobek si určitě najde své místo na trhu, který je ovládán převážně Creative nebo Logitech.

Reklama

Reproduktorová soustava je dodávána v papírové krabici docela malých rozměrů, tedy alespoň pokud si vzpomeneme na krabice reprosoustav Creative nebo Logitech. Už z obrázků je všem určitě jasné, že se jedná o stylové reprosoustavy. Jestli se tentokráte výrobci podařilo skloubit zajímavý design s kvalitním zvukem se přesvědčíme dále.

Harman/Kardon SoundSticks II: ,,Křišťálové repro"
i Zdroj: PCTuning.cz

Technické specifikace

Frekvenční rozsah

44Hz-20kHz

 

Satelity

Výkon

2x10 W RMS

Měniče 

2x4  jednopalcové měniče

Rozměry

50.8 mm (průměr) x 254 mm

Váha

0,67kg

 

Subwoofer

Výkon

20W RMS

Rozměry

232 mm (průměr)x 258mm

Váha

2.24 kg

Vzhledem k velikosti reprosoustav a materiálu (umělá hmota) je deklarovaný výkon poněkud odvážný, ale počkejme si na praktické poznatky z poslechu. Materiál je, jak už bylo řečeno výše, obyčejný průhledný plast, což může leckterého zájemce o kvalitní zvuk odradit, ale vzpomeňme na některé audiofilské počiny renomovaných značek, které pro své špičkové reproduktory používají například sklo či kov. V tomto případě bude velmi záležet (zvláště u basového reproduktoru) na návrhu a tuhosti samotné ozvučnice.

Řešení satelitních reproduktorů je podřízeno stylu soustavy a jsou v nich přítomny 4 měniče o průměru jeden palec s "kovovou" membránou. Samotný návrh satelitů neslibuje nijak oslnivé středy, ale velmi bude záležet na kvalitě použitých měničů. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama