Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince

Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

11. 12. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Gemini AI neumí to, co Google předváděl na videu. Tesla Autopilot není bezpečný. Watzkeho Xixoio zpět na scéně. AI Alibaby umí nahradit influencery na TikToku. Beeper zpřístupnil iMessages na Androidu, Apple promptně zareagovalo. RIP Podcasty Google.

Reklama

Umělá inteligence

Vytvoření obrázku pomocí generativní umělé inteligence spotřebuje tolik energie jako nabíjení telefonu. Je to poprvé, co vědci spočítali emise uhlíku způsobené používáním modelu umělé inteligence pro různé úkoly. (MIT Technology Review)

Google odložil veřejné spuštění Gemini AI z příštího týdne na leden 2024 poté, co zjistil, že LLM nezvládá spolehlivě některé neanglické dotazy. (The Information)

Chatbot Q od Amazonu s umělou inteligencí možná prochází duševní krizí (Insider)

Výzkumníci prokázali chybné nastavení u umělé inteligence pro obchodování s akciemi založené na GPT-4 , která se v simulovaném prostředí zapojila do obchodování s důvěrnými informacemi, aniž by k tomu dostala pokyn. (Bloomberg)

Požádat ChatGPT o opakování slov „navždy“ je nyní v rozporu s podmínkami služby OpenAI poté, co výzkumníci společnosti Google prokázali, že to vedlo k odhalení tréninkových dat. Zvláštní řešení problému. (404)

Meta, IBM a více než 50 dalších společností a organizací založily AI Alliance, koalici zaměřenou na práci na open source AI včetně sdílení technologií a snižování rizik. (Bloomberg)

Konverzační povaha chatbotů s umělou inteligencí je činí důvěryhodnějšími, 🔀 což by mohlo vést k problémům včetně „skrytého zneužívání“ a přímých podvodů. (Schneier on Security)

  • Internet umožnil masové sledování a umělá inteligence umožní masové špehování, kdysi omezené lidskou prací, tím, že umožní prohledávání a srozumitelnost hromad dat. (Schneier on Security)

Dokument Alibaby o jejím modelu Animate Anyone AI se stal virálním poté, co videa ukázala, že model dokáže nahradit influencery TikToku poté, co byl vyškolen na videích TikTokerů. (404)

Google představil model Gemini s umělou inteligencí s úrovněmi Ultra, Pro a Nano a v roce 2024 plánuje placenou verzi chatbota. Podle Googlu Gemini Ultra ve většině testů překonává GPT-4. Od 6. prosince běží Gemini na telefonech Bard a Google Pixel 8 Pro. (Gizmodo)

  • Představujeme Gemini: náš největší a nejschopnější model AI (Google)
  • Gemini od Googlu není generativní model umělé inteligence, jak jsme očekávali (TechCrunch)
  • První dojmy z Gemini od Googlu nejsou dobré (TechCrunch)

Nejlepší ukázkové video umělé inteligence Gemini společnosti Google bylo zfalšováno. Čekal někdo něco jiného? (ArsTechnica)

  • Akcie společnosti Google se po zprávách, že část jejich demonstrace umělé inteligence byla zfalšovaná, propadly. (CNBC)

Google uvádí na trh svého dokonalého asistenta psaní NotebookLM na platformě Gemini. Samozřejmě prozatím pouze v USA. (AndroidAuthority)

Meta debutuje Imagine with Meta, samostatným webovým generátorem textu na obrázek, který je založen na modelu Emu a generuje čtyři obrázky na jeden dotaz, pro uživatele v USA zdarma. (TechCrunch)

X spustila chatbota Grok společnosti xAI pro uživatele služby X Premium+. Uživatele platící si základní tarif přístup nemají, musíte platit 16 nebo 22 USD měsíčně (Gizmodo)

OpenAI říká, že si je vědoma zpětné vazby ohledně "lenivosti" modelu GPT-4, a že se "snaží o nápravu", a vysvětluje, že chování modelu může být nepředvídatelné. (@ChatGPTapp)


Software

Výzkumný tým pro strojové učení Apple v tichosti uvolnil MLX, framework pro trénování a nasazování ML modelů na Apple Silicon hardware, který je k dispozici na GitHubu. (ComputerWorld)

Microsoft plánuje příští hlavní verzi Windows na rok 2024. Bude obsahovat Windows Shell s umělou inteligencí, „pokročilého kopilota“, vyhledávání v přirozeném jazyce a další funkce. (Windows Central)

Google zveřejnil pokyny pro obnovení souborů na Disku Google pro počítače poté, co uživatelé minulý týden nahlásili, že některé jejich soubory ze služby zmizely. (The Verge)

  • Jak obnovit soubory v aplikaci Disk pro počítače (v84.0.0.0-84.0.4.0) (Google)
  • Google označuje ztrátu dat na Disku za „opravenou“, ale zamyká vlákna na fóru, která tvrdí opak (ArsTechnica)

Instapaper zdražuje na dvojnásobek a pro platící uživatele přidává možnost zachování uložených článků trvale. (Instapaper)

Mozilla spustila Common Voice – iniciativu, která pomáhá naučit stroje mluvit jako skuteční lidé. (CommonVoice)

Open Source Software – Alternativy populárních projektů s otevřeným zdrojovým kódem. (OSSSoftware)

Aktualizace systému Windows 11 23H2 ovlivňuje herní výkon, ale Microsoft tvrdí, že existuje řešení. (TechSpot)


Mobilní aplikace

Bending Spoons, která v září 2022 převzala Filmic, propustila celý tým tvůrce aplikací pro fotografie a videa, včetně zakladatele a generálního ředitele. (PetaPixel)

Beeper uvádí Beeper Mini pro Android, který uživatelům umožňuje posílat iMessages pomocí E2EE, aniž by museli používat nové číslo nebo se přihlašovat pomocí Apple ID, za 2 dolary měsíčně. (The Verge)

CEO Beeperu Eric Migicovsky tvrdí, že „všechny údaje naznačují“, že společnost Apple našla způsob, jak odříznout aplikaci od fungování. Těžko lze očekávat, že Apple bude umožňovat cizímu software neautorizovaný přístup k API. (TechCrunch)

EU se přiklání k vyloučení iMessage z pravidel DMA, protože není dostatečně oblíbená mezi podnikovými uživateli. Vše je součástí šetření, které skončí v únoru. (Bloomberg)

Meta spouští výchozí koncové šifrování pro chaty a hovory v aplikaci Messenger. Čekalo se na to pět let a netýká se konverzace ve skupinách. (The Hacker News)

WhatsApp spouští samodestrukční hlasové zprávy pro Android a iOS. „Oficiálně“, protože tato funkce je ve skutečnosti k dispozici již zhruba dva měsíce, i když byla ve stavu beta verze. (TechRadar)

Varování: Simple Mobile Tools prodány kontroverznímu vydavateli ZipoApps. Společnost je známá tím, že získává aplikace, přidává do nich reklamu, sledování a prémiové možnosti, aby zvýšila příjmy. (gHacks)


Hry

96,56 % všech uživatelů služby Steam hraje hry na počítačích se systémem Windows. Více než 42 % uživatelů Stea používá systém Windows 11. 53 % z nich používá starý dobrý systém Windows 10. (Neowin)

První trailer na GTA VI je tady.

Trailer na GTA 6 údajně překonává rekord v počtu zhlédnutí na YouTube za 24 hodin. V sobotu 9. prosince ráno má video 131 milionů zhlédnutí. (Polygon)

Infinite Borders – „jedna z nejoblíbenějších mobilních strategií ve východní Asii“ – je nyní dostupná po celém světě. (EuroGamer)

České kreativní studio NICE! pokračuje ve spolupráci s americkým vývojářem počítačových her Blizzard Entertainment. Vytvořilo dva nové trailery na kultovní hru World of Warcraft.

Windows 11 v testech herního výkonu proti 3 herním distribucím Linuxu dosáhl posledního skóre (Notebook Check)

Light No Fire – fantasy hra od tvůrců No Man's Sky (LightNoFire)

Na Epic Games můžete mít zadarmo GigaBash a Predecessor.

Studio Lightspeed LA společnosti Tencent odhaluje hru Last Sentinel, ambiciózní konzolovou hru od veterána GTA Steva Martina, která je součástí snahy společnosti Tencent vytvářet duševní vlastnictví od nuly. (Bloomberg)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama