Far Cry 4: ještě lepší než jeho o dva roky starší bratříček
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Far Cry 4: ještě lepší než jeho o dva roky starší bratříček

Far Cry 4: ještě lepší než jeho o dva roky starší bratříček | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

20. 11. 2014 06:00 81

Seznam kapitol

1. Když ji miluješ... 2. Záporák v růžovém sáčku 3. Zábava, ale i nepříjemné morální volby 4. Zákon příčiny a následku (karma)
5. Jízda tuk-tukem, let wingsuitem a další 6. Pět způsobů, jak zavařit nepříteli 7. Tisíckrát nic dalo vzniknout skvělé hře 8. Far Cry 4 nestojí ve stínu předchůdce

Jedna z nejočekávanějších her roku 2014 je konečně zde. Je zřejmé, že hra bude větší, hezčí, propracovanější a objemnější než její předchůdce, zůstává už jen otázka, zdali se naplnily všechny ambice vývojářů. Nejen to se dozvíte v naší recenzi. Zaměřili jsme se i na hlavní rozdíly mezi Far Cry 3 a Far Cry 4. Tomu neodoláte!

Reklama

Vedlejší mise sestávají z činností, jako jsou například závody automobilů nebo lovení zvěře. Některé vedlejší mise, respektive skupiny misí přitom byly převzaty z Far Cry 3. Například právě lovecké výzvy (musíte ulovit daný počet zvířat konkrétního druhu), závody (projet brankami ve vyhrazeném čase) nebo vraždy (nutnost najít a vybraným způsobem odpravit velitele skupiny), spousta z nich je ovšem zcela nová a neokoukaná.

Nově do hry přibyly například náhodné události karmy. V nich je vaším úkolem zachránit rukojmí nebo chytnout a zamordovat kurýra nebezpečných informací. Za splnění vedlejších misí karmy dostáváte karmické body, které jsou vázány na zisk určitých schopností a dovedností. Jelikož jsou však tyto vedlejší úkoly zábavné a navíc poměrně krátké (někdy je máte splněné během sekundy), dovedu si představit, že by je hráči plnili, ani kdyby nás k tomu jejich autoři nijak nenabádali.

Dalšími novými vedlejšími aktivitami jsou Pagan Minovy mise. Jedná se opět o náhodné události, kdy například jedete autem a po cestě narazíte na Pagan Minův konvoj, nebo prostě jen nákladní automobil. Vaším úkolem je tato vozidla zničit, nebo nad nimi převzít kontrolu a odvézt je do vašeho nejbližšího tábora. I tyto úkoly jsou velmi zábavné, obvykle však vyžadují (hlavně v případě konvojů) i trošku strategie. Za plnění tohoto druhu úkolů pak opět dostáváte možnost zpřístupnit si určité schopnosti a dovednosti.

Far Cry 4: ještě lepší než jeho o dva roky starší bratříček
i Zdroj: PCTuning.cz

Jednou z posledních nových aktivit jsou již zmiňované filmové události. Ty sestávají z klasických závodů, ale i z dalších šíleností, například ze střemhlavých skoků, volných pádů s otevřeným wingsuitem (funkční prvek, lze nakoupit v obchodu a pak používat kdykoliv během hry) atd. Tyto aktivity jsou zdrojem velkého množství adrenalinu, ale také zkušenostních bodů a peněz.

Stěžejní vedlejší činností Far Cry 3 bylo zajímání radiových věží a dobývání táborů. Pakliže jste tyto aktivity měli rádi, zde budete nadšeni. Radiové věže, stejně jako i tábory tu jsou, oba dva prvky navíc povýšily na vyšší level.

Radiové věže, které jsou zde v podobě modliteben, jsou mnohem zrádnější a komplexnější v tom smyslu, že další cestu je třeba občas více hledat.

Klasické nepřátelské tábory, jejichž vyčištěním posunete hranici útlaku zase o kus dále (a danou oblast změníte v bezpečnější místo na zemi), doplnily jakési tvrze, což jsou v podstatě o něco silnější tábory, v nichž najdete mnohem více alarmů i nepřátel. Tyto tábory je dobré plnit s přáteli (nebo náhodnými hráči) v kooperativním multiplayeru, který mimochodem funguje naprosto skvěle, alespoň v tom smyslu, že na účast živého parťáka ve vaší hře dlouho nečekáte. Možnost online hraní samozřejmě lze vypnout a tvrz dobít i vlastními silami. V takovém případě se ovšem připravte na jisté potíže.

Far Cry 4: ještě lepší než jeho o dva roky starší bratříček
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama