Dvě mechanické od Tesoro: kovovou, či s RGB podsvícením?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Dvě mechanické od Tesoro: kovovou, či s RGB podsvícením?

Dvě mechanické od Tesoro: kovovou, či s RGB podsvícením? | Kapitola 9

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

12. 8. 2014 02:00 21

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení a specifikace 3. Vzhled a provedení: Lobera Supreme 4. Vzhled a provedení: Colada Saint 5. RGB nebo jednobarevné podsvícení - co je lepší?
6. Německá preciznost v černém: Cherry MX Black 7. Čínská imitace v hnědé a s nižší cenou: Kailh Brown 8. Měření a praktické srovnání 9. Software a NKRO 10. Závěr

Luxusní hliníková Colada Saint nebo Lobera Supreme s mnohobarevným RGB podsvícením? Rozhodnout se mezi těmito dvěma mechanickými klávesnicemi Tesoro se můžete třeba na základě našeho srovnání. Podíváme se také na rozdíly mezi spínači Cherry MX Black a zatím nepříliš známými Kailh Brown.

Reklama

Software přiložený na CD se klasicky instaluje a zde není žádný problém. Ani první spouštění vás neobtěžuje s nějakými online registracemi, nebo cloudovým úložištěm. Pak ale přijde boj. První neduh softwaru spočívá v archaickém grafickém rozhraní, kde text je vytvořený snad bitmapově a už v normálním rozlišení je poměrně malý, na 1440p při 27 palcích je to na hranici čitelnosti a 4k si nedovedu ani představit.

Když ale nasadíte brýle nebo zaostříte zrak, uvidíte poměrně jednoduchou strukturu programu. Máte k dispozici celkem 6 profilů, z toho pět herních a jeden normální. Mezi těmito režimy jde přepínat pomocí kombinace kláves FN + PF1 (F8) až PF5 (F12). Každý profil má svoji předdefinovanou barvu, kterou můžete vyladit pomocí poměrně zákeřně ukrytého tlačítka v grafickém rozhraní.

Přepínání profilů je možné také automatizovat – navázat na spuštění nějakého vybraného programu. To je velmi užitečná funkce pro ty, kteří nechtějí ručně měnit několik nastavení mezi různými hrami. Mezi herním a normálním módem pak můžete přepnout pomocí dedikovaného tlačítka, které najdete vedle stavových LED (CapsLock, NumLock, ScrollLock).

Definování maker je možné, žádné zázraky však nečekejte. Jejich editor je snad ještě hůře nadesignovaný než samotná aplikace. Vše je titěrné a opravdu špatně čitelné, ale když se chce, všechno jde – takže i makro si nahrajete. Samozřejmě jde mapovat makra nebo funkce na jednotlivé klávesy s výjimkou pár speciálních (FN apod.). Namapovat můžete i spuštění aplikace nebo dokonce klávesu vypnout! Herní mód také podporuje plnou aktivaci všech kláves najednou – N Key Roll Over (NKRO).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama