Dronová válka: Jsme na šikmé ploše?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dronová válka: Jsme na šikmé ploše?

Dronová válka: Jsme na šikmé ploše? | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

6. 3. 2022 08:00 32

Seznam kapitol

1. S kůží na trh 2. Bez pilota 3. Sedm hodin ve vzduchu 4. Slabý článek sedí doma
5. Ukradený v akci 6. Vedlejší škody 7. V pološeru

Významným faktorem moderní války jsou drony. Kdysi okrajové, později přehlížené, dnes běžné a v budoucnosti možná ohrožující nás všechny: Drony jsou prostě na vzestupu.

Reklama

Drony jsou jenom nástroje. Většinou se pohybují v pološeru atentátů na vysoké cíle jako nástroj, řekl bych, counter-teroru, protože žádný vysoce postavený teroristický hlavoun neví, zda ho něco nesleduje. Jejich praktičnost v konvenčních konfliktech, snižující se cena a zvětšující se rozšíření ale znamená, že nás neopustí a naopak, že se možná stanou mnohem běžnějšími, než je dnes.

Zatím si z toho děláme legraci, Gatwický dronový incident neboli „Bitva o Gatwick 19. 12. –21. 12. 2018“, kterou svedla „gatwická letištní stráž, sussexká policie, britská armáda a vláda“ proti „jednomu chlápkovi s dronem“ a vyžádala si jako oběť „800 odložených letů, 110000 naštvaných cestujících, ducha Vánoc a britskou národní hrdost“, je jenom sranda. 

Bitva o Gatwick
i Zdroj: PCTuning.cz
Bitva o Gatwick

Čím budou drony úspěšnější, tím to ale bude menší sranda. Čím budou levnější a čím je bude mít více stran, bude to menší sranda. Kde jsou všechny ty laserové, energetické a další technomagické protidronové ochrany, které čas od času vidím mezi zprávami ze světa...? To je má jen Amerika a Izrael – anebo co se to děje?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama