Driver Ultimate — budou vám piloti F1 závidět?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Driver Ultimate — budou vám piloti F1 závidět?

Driver Ultimate — budou vám piloti F1 závidět? | Kapitola 4

Petr Válek

Petr Válek

25. 3. 2010 03:00 38

Seznam kapitol

1. Auta na PC vážněji 2. Driver Ultimate aneb jak to začalo 3. Driver Ultimate, konstrukce 4. A hurá na trať 5. Vyhodnocení a závěr

Kdo z nás by si již odmalička nepřál si alespoň jednou sednout za volant Formule 1, nějakého WRC stroje a nebo jiného závodního vozu. Pro mnoho z nás však tento sen zůstane nesplněn po celý život. My se dnes podíváme na zajímavost, která nám tento sen alespoň částečně dokáže přiblížit. Playseat české výroby za české ceny.

Reklama

Ale dost plkání o profilech, nastaveních a úhlech. Vše máme připraveno a jsme natěšení si konečně zahrát, tedy pojďme si popovídat o zážitku a zkušenostech z používáním Driveru Ultimate.

Driver Ultimate — budou vám piloti F1 závidět?
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedním z nejdůležitějších vlastností podobných řešení je celková stabilita. A ta je u Driveru Ultimate skutečně výborná. Pokud vše po nastavení dotáhnete jak máte, kokpit drží jak ďas. Žádné kroucení, pohupování, v tomto ohledu je skutečně na Drivera spolehnutí. I když jsem si myslel, že L trubka, držící volant bude při reakcích na Force Feedback Logitechu G25 nestabilní, opak je pravdou.

Znáte to, když se do nějaké hry opravdu ponoříte, nemáte čas řešit podružné detaily a díky pevné konstrukci naštěstí ani nemusíte. Opravdu hrubé zacházení si klidně dovolte taky, opravdu nemá kde co uhnout. Pokud se zády zapřete do sedačky, a na volant dost hrubě zatlačíte, díky páce působící na L trubku jste schopni s ní pohnout, při běžném používání se Vám to ale nepodaří. Stejně tak i pedálová část drží jak má, základem je ale vše dotáhnout.

Driver Ultimate — budou vám piloti F1 závidět?
i Zdroj: PCTuning.cz


Na trati, nerušit prosím

Stabilita je výborná a my se můžeme vydat na trať. A věřte mi, že zážitek s podobným kokpitem je opravdu ohromná sranda. Základem testovací sady byl již zmíněný Logitech G25. A pokud už přemýšlíte nad Driverem Ultimate, je kvalitní volant nezbytností. Dost dobře si nedokážu na Driveru představit nějakou směšnou náhražku volant za pár stovek. Stejně tak dodaná sedačka Recaro zážitek parádně umocňuje.

Největší srandu jsem si užil při testovaní se hrou Dirt 2. Samozřejmě jsem zkoušel i NFS Shift a další, ale věřte, že jak mně zpočátku dvojkový Dirt příliš nebavil (na klávesnici), s Driverem Ultimate sem si jej sakra užil. Když k tomu připočtete umocnění díky projektoru, stoprocentní stabilitu a pevnost, cítíte se během ježdění jako skutečný závodník.

Ono se to snad ani nedá pořádně popsat, to si musíte zažít. Velká část z Vás ví, jaké to je přejít jen z klávesnice na volant, a teď k tomu přidejte tohle "heblo" a velká porce zábavy je tady. Odtrhnout se od hraní s Driverem Ultimate je opravdu těžké, a ještě horší je, když dny testování skončí a vy jej musíte vrátit. Co se dá dělat že? Koupit si ho, že?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama