bleskovka-ozveny-cebitu-2008-pocitacove-skrine
Zábava Článek Bleskovka: ozvěny CeBITu 2008 - počítačové skříně

Bleskovka: ozvěny CeBITu 2008 - počítačové skříně | Kapitola 2

Filip Eckstein

Filip Eckstein

20. 3. 2008 01:00 21

Seznam kapitol

1. Přehlídka začíná... 2. Skříně ASUS 3. Skříně Chieftec 4. Ostatní skříně 5. Společnost Tacens nabízí skutečně široký sortiment ventilátorů rozmanitých velikostí. 6. Skříň sem, skříň tam

Tímto článkem pokračujeme v sérii zpráv z letošního veletrhu CeBIT 2008, jenž se konal v sousedním Německu ve městě Hannover. V dnešním artiklu se podrobněji zaměříme na segment počítačových skříní. Chybět samozřejmě nebudou velikáni jako Thermaltake, Chieftec, Asus a mnoho dalších. Neodmyslitelnou součástí recenze je samozřejmě také rozsáhlá fotodokumentace.

Reklama

Jak už jsem v jedné z krátkých novinek zmiňoval, ASUS na letošním veletrhu místem opravdu nešetřil. Pronajal si hned čtvrt haly a mimo spousty notebooků, grafických karet, základních desek a příslušenství tam neopomenul vystavit ani své nejnovější počítačové skříně. Pobočku v hale, kde se vystavovali skříně a chladiče, tedy ani nepotřeboval. Pojďme se ale už podívat, co vše bylo k vidění...

Úplně první kousek, který si představíme, je tak trochu netradiční. Jedná se o model z "ASUS Bamboo concept" modelové řady.

Bleskovka: ozvěny CeBITu 2008 - počítačové skříně
i Zdroj: PCTuning.cz


No nechtěli byste doma mít HTPC z bambusu?

Ano, výše zobrazená skříňka je opravdu z pravého dřeva. Na pohled působí luxusně, jsem přesvědčen, že vám doma v pokojíčku jakožto HTPC jistě ostudu dělat nebude. Nyní už je třeba jen doufat, že je case opravdu dobře chlazený, přece jen je to dřevo ;).

ASUS samozřejmě na veletrhu neopomenul prezentovat ani legendární sérii počítačových skříní Vento. Těch bylo k vidění hned několik. Jednoznačně nejzajímavější z nich byl ale tento - nový Vento 7700. No není to krasavec?

 Vento 7700 opravdu není žádný "zakrslík".
i Zdroj: PCTuning.cz
 Vento 7700 opravdu není žádný "zakrslík".


Svým designem tak trochu připomíná rybu,... nebo je to jen má fantazie?

Ačkoliv je tento krasavec svým designem opravdu impozantní, jistě není chybou zmínit ani ostatní zástupce této série. Většinu z nich společnost ASUS na veletrhu vystavila také. Ty už jsou ale spíše kancelářského charakteru, což dokazuje jejich striktně elegantní vzhled.

Musíte uznat, že skříně z dílen společnosti ASUS jsou vskutku elegantní.
i Zdroj: PCTuning.cz
Musíte uznat, že skříně z dílen společnosti ASUS jsou vskutku elegantní.


 Ostatní Venta jsou spíše kancelářského charakteru.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama