Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února

Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

5. 2. 2024 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Boj s dezinformacemi na bodu mrazu. Pokles zpravodajského průmyslu. Recenze Apple Vision Pro. Apple rozpoutává válku s EU. Hudba od UMG na TikToku končí.

Reklama

Boj s dezinformacemi je podle prezidenta Petra Pavla na bodu mrazu. Prohlásil to v bilančním rozhovoru v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. Vláda podle něj nedělá ani minimum pro potírání dezinformací. (Deník N)

Elon Musk uvedl, že společnost Neuralink 28. ledna poprvé implantovala své zařízení člověku a že první produkt společnosti Neuralink se jmenuje Telepathy. (CNBC)

Ofcom: 22 % výsledků vyhledávání základních výrazů týkajících se sebepoškozování na Googlu, Bingu, DuckDuckGo, Yahoo a AOL obsahovalo odkazy vedoucí na jedno kliknutí na škodlivější obsah. (TechCrunch)

Elon Musk se dočkal zrušení dohody o výplatě 56 miliard dolarů společností Tesla u soudu v Delaware. Dohoda o odměnách byla vůbec největší v historii amerických společností a mohla Muskovi pomoci stát se nejbohatším člověkem na světě. (BBC)

  • Elon Musk je podle podnikatelů nejpřeceňovanějším generálním ředitelem v Americe (Business Insider)

Elektronický systém přihlášek na SŠ (DIPSy) nefunguje. Spuštění systému je odloženo z důvodu komplikací s nahráváním příloh. Měl být spuštěn 1. února a CERMAT měl dost času na důkladné otestování. Proč se tak nestalo známo není. (iDnes)

  • Systém pro přihlášky na střední školy nenahrává přílohy, spuštění odložili (Novinky)
  • Bek se omluvil za nefunkční e-přihlášky na SŠ. Šéf Cermatu neodstoupí (iDnes)
Elektronický systém přihlášek na SŠ (DIPSy) nefunguje
i Zdroj: PCTuning.cz
Elektronický systém přihlášek na SŠ (DIPSy) nefunguje

Internet, webdesign

Ženský blog The Hairpin, který byl po svém uzavření v roce 2018 vzkříšen srbským DJ a nyní je plný odpadků optimalizovaných pro SEO a generovaných umělou inteligencí. (Wired)

404 Media uvádí důvody, proč chce oslovovat čtenáře přímo prostřednictvím e-mailu, včetně roztříštěnosti sociálních médií a spamu umělé inteligence, který ztěžuje vyhledávání. (404)

[Vlákno na X] Pohled na faktory, které stojí za poklesem zpravodajského průmyslu: inzerenti mají jiné možnosti, jak cílit na uživatele, chybí přímé spojení se čtenáři, atd. (Jay Rosen)

Amazon tvrdí, že reklamní zátěž Prime Video za hodinu bude dvě až 3,5 minuty, což je méně než u tradiční televize a většiny streamovacích služeb, a očekává 195 milionů diváků měsíčně. (WSJ)

TechCrunch plánuje zrušit TC+, svůj placený předplatitelský produkt spuštěný v roce 2019 jako ExtraCrunch, a propustí ~8 zaměstnanců v rámci škrtů v celém mediálním průmyslu (AdCrunch)

Mocné společnosti v Silicon Valley tvrdí, že vyznávají osvícenské hodnoty, ale místo toho vedou antidemokratickou, neliberální a autoritářskou technokracii. (The Atlantic)

Politico mění design svých evropských, německých a francouzských webových stránek tak, aby byly jednodušší než britská a americká verze, a zlepšily tak čitelnost pro prohlížeče umělé inteligence. (Press Gazette)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Switchni.cz – Newsletter pro všechny milovníky a majitele konzole Nintendo Switch. Novinky, zajímavosti, slevy na hry.


Hardware

Meta je optimistická, že Vision Pro může oživit její úsilí o metaverzi v hodnotě 50 miliard dolarů  a že ekosystém Quest nahradí roli, kterou v chytrých telefonech hraje systém Android. (WSJ)

Recenze Samsung Galaxy S24 Ultra: jasná obrazovka, antireflexní ochrana, kruh pro vyhledávání, skvělý fotoaparát a sedm let aktualizací, ale drahý, těžký a AI je s otazníky (The Verge)

Recenze Apple Vision Pro: Úžasný displej, skvělé sledování očí a rukou a bezproblémové fungování v ekosystému, ale drahý a průchod videa může být rozmazaný. (The Verge)

  • První recenze na Apple Vision Pro, headset spíše na práci než na vaření (PC Tuning)

Topení od Netatmo v pátek v pět ráno nadělilo celosvětový výpadek trvající dlouhé hodiny. Samotné topení fungovalo, ale bez možnosti ovládání přes aplikaci nebo web. Jak je u Netatmo běžné, tak na sociálních sítích ani na webu nenajdete žádnou informaci.

  • Někdy zhruba v devět se na webu objevila informace o výpadku.
  • V 10:20 to vypadá na nápravu a aplikace i web běží
Topení od Netatmo v pátek v pět ráno nadělilo celosvětový výpadek
i Zdroj: PCTuning.cz
Topení od Netatmo v pátek v pět ráno nadělilo celosvětový výpadek
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama