belkin-nostromo-n52te-hrdy-nastupce
Hardware Článek Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce

Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce | Kapitola 4

Filip Eckstein

Filip Eckstein

8. 9. 2008 01:00 8

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Design, první dojem a close-look 3. Ergonomie "na entou" 4. Tlačítka a provedení 5. Software 6. V praxi a závěr

Legenda, která neumírá. Ano, i tak by se dal popsat jeden z nejpopulárnějších "gamepadů" dnešní doby. Ani tak však společnost Belkin neponechala nic náhodě a svěřila vývoj nového modelu zkušenějším - firmě Razer. Jak si druhá generace legendárního Nostroma vede v praxi se dozvíte v dnešní recenzi.

Reklama

Tlačítka a provedení

V této kapitole se blíže podíváme na celkové provedení tlačítek a jejich výslednou kvalitu přímo ovlivňující herní praxi. V první řadě zmíníme asi vůbec nejdůležitější sadu kláves, které se při hraní nacházejí přímo pod našimi prsty. Jedná se celkem o 14 kláves, jež by měly přímo nahradit nejčastěji používaná tlačítka v běžné herní praxi. Spíše než o "klávesnicová" písmenka se ale jedná o sadu čtrnácti individuálně programovatelných makro kláves. Každé klávese je za pomoci software možné přidělit téměř jakoukoliv funkci, a to včetně výše zmíněných maker.

Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce
i Zdroj: PCTuning.cz


Podsvícení kláves je výrazné a nerušivé.

U hlavních kláves lehce poznáte, zda-li jste je stiskli, či nikoliv. Je na ně třeba vyvinout středně velký tlak. Jedná se přitom o takzvaný "doklapávací" typ kláves. To ve stručnosti znamená, že zpočátku je třeba vyvinout větší tlak, který tak vyvolá už více nekontrolovatelné stisknutí (klávesa doklapne sama).

Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce
i Zdroj: PCTuning.cz


Provedení ovládacích prvků je kvalitní.

Všechny tlačítka a klávesy jsou provedeny v ryze "razerovském" stylu. Pokud jste tedy vlastníky některého herního příslušenství (klávesnice, myš,...)  z dílen výše zmiňované společnosti, provedení kláves se od nového nostroma prakticky nijak zvlášť neliší.

Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce
i Zdroj: PCTuning.cz


Lze přepínat mezi třemi on-board profily - bohužel ale jen za pomoci software...

Podsvícení

Na spodní straně zařízení nalezneme mimo šesti gumových nožiček také tlačítko znázorňující "žárovičku". Jedná se o funkci, s níž máme v moci vypínat a zapínat modré podsvětlení kláves. To v zásadě nemá chybu, v noci je vidět a přes den nijak výrazně neruší. Jedinou výtku bych měl k barevnému indikátoru profilů (obrázek výše). Diody v něm umístěné jsou nesmírně ostré a drásavé. V noci jsem je musel zakrýt novinami, jelikož po celou dobu hraní pálí přímo do očí. Každý profil přitom září jinou barvou - modrá (drásavá a ostrá), červená (nepříjemný svit) a zelená (relativně jemně a příjemně svítí).

Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce
i Zdroj: PCTuning.cz


Spodní strana ovladače nese šest gumových nožiček a přepínač podsvícení.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama