playstation-3-bomba-nebo-propadak
Hry Článek Playstation 3 - bomba nebo propadák?

Playstation 3 - bomba nebo propadák?

Z. Obermaier

Z. Obermaier

14. 11. 2006 01:00 172

Seznam kapitol

1. Playstation 3 - úvod 2. Krátký pohled do historie 3. Playstation 3 - specifikace 4. Playstation 3 - na vlastní oči
5. Hry a něco navíc ... 6. Hry Xbox 360 vs. PS3 7. Závěr a zajímavé odkazy

Právě před několika hodinami byla tato nová konzole z dílny Sony oficiálně uvedena na trh v dalekém Japonsku. Zbytek světa si sice ještě oficiálně musí nějaký čas počkat, to nám ale nebrání se na tuto novinku důkladně podívat alespoň na obrázcích a detailně ji prozkoumat.

Reklama
Playstation 3 - bomba nebo propadák?
i Zdroj: PCTuning.cz

Oficiální datum uvedení na trh bylo stanoveno na 11. listopadu letošního roku, ovšem radost k vánocům si letos zřejmě určitě udělají pouze v domovině společnosti Sony - v Japonsku. Na Americký trh by měl velmi omezený počet zařízení dorazit v polovině prosince, ale to ještě není vůbec jisté. Zbytek světa, včetně našich končin musí své touhy udržet na uzdě až do jara příštího roku, jestli ne až do léta. V případě, že je pro vás vlastnění konzole otázkou života a smrti, musíte se buď vypravit do "Země vycházejícího slunce", kde je mimochodem PS3 o téměř polovinu levnější než v ostatních částech planety, a nebo se vypravte řádně finančně vybaveni na aukční server eBay a jednu velmi, ale velmi předraženou konzoli za možná i třikrát vyšší cenu než je 600 dolarů si tam kupte. Pro ty kteří si nejsou ještě zcela jisti jestli si tento technologický zázrak pořídí, nabízíme v dnešním článku možnost se detailně přesvědčit co nová hračka skrývá uvnitř.

Playstation 3 - bomba nebo propadák?
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní designér konzole Teiyu Goto navrhoval systém s myšlenkou vytvořit něco - co by tvarem nepřipomínalo nic z odvětví herní zábavy, jestli se mu návrh podařil závisí už na každém z nás, osobně se mi kulaté tvary stroje příliš nezamlouvají, ale to je jen můj pocit.

Společnost Sony bude prodávat konzole ve třech barevných provedeních, jak vidíte na obrázku, ovšem myslím že elegantní černá bude stále favorizovaný prodejní hit. Zařízení se bude prodávat oproti Xbox 360 pouze ve dvou hardwareových provedeních, podrobně se na technické specifikace a porovnání s konkurencí podíváme v dalších kapitolách. Zatím se avizovaná cena pohybuje někde mezi kolem 16 000 Kč, spekuluje se sice o znatelném zlevnění až k hranici 12 000Kč, ale to není zaručená informace, i když by to bylo velmi potěšující. Jen pro úplnost uvedu ze v Japonsku si Playstation 3 můžete on-line koupit v přepočtu za pěkných 9800kč.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama