Kanály na Youtube, které se (ne)vyplatí sledovat
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kanály na Youtube, které se (ne)vyplatí sledovat

Kanály na Youtube, které se (ne)vyplatí sledovat

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

13. 5. 2021 03:00 18

Seznam kapitol

1. Ať to sviští 2. Hardware 3. Hry 4. Zbraně 5. Pel mel

Inu, jak pro koho. Každý má jiné preference a zájmy a nepochybně budu v komentářích proklet, počastován nevhodnými přívlastky a exkomunikován. Doporučení, co sledovat, je tak trochu nesmyslné, každý sleduje to, co chce. Ale třeba se trefím do zájmů několika čtenářů a najdou zde něco zajímavého.

Reklama

Ať to sviští

Nějakou dobu jsem nepsal a Vašek mi neúnavně cpal nějaké vehementy, nebo se pokoušel mě přesvědčit k sepsání návodu, co dělat, když se vám v PC usadí kolonie syslů. Mávl jsem rukou s tím, že mám zvířata rád a nechal bych je tam klidně bivakovat, pokud mi nebudou vyžírat spíž a v noci hvízdat. I navrhl jsem, že napíšu pojednání o tom, co sledovat na Youtube a zabavit se v časech krušných, za dveřmi zamčenými. Samozřejmě je mi známo, že stejný článek už psal Michal Rybka, ale jelikož ten je sofistikovaný, sečtělý a vzdělaný, jeho článek obsahoval zajímavé vědecké, historické a naučné kanály. Já jsem jednoduchý a prostý primitiv, co se hodinu řeže smíchy, když na sebe dva muži prskají pokrmy. Čili kdo čeká, že pozvedne své IQ, vědomosti nebo úroveň na božský level, patrně bude pobouřen. Inu, varování bylo vyřčeno.

Má doporučení budou odrážet v podstatě jen to, co sám odebírám. Přestože sleduji i kanály jako Because Science nebo Curios Droid, když se mi tu a tam zachce trochu se poučit, v tomto textu to bude v zásadě HW, zbraně, motocykly, hry a k tomu přihodím na konec takový mišmaš.

Začneme zlehka. Jakožto dlouholetý motocyklista se rád podívám na to, jak profesionální závodník sviští po okruhu, nebo se nechám instruovat, kterak nejezdit jak dřevěné poleno.

SuperBikeRacer

Tento borec létá po silnicích na Kypru, kde na rozdíl od nás svítí slunce, silnice nejsou poseté dírami a za každým bukem nestojí uniformovaný šimpanz. Používá několik 4K kamer, žádné vykecávání, jen nasedne na mašinu a už to sviští. Pro milovníky svižné jízdy krásná podívaná, SBR jezdí čistě, nedělá vylomeniny, nepředjíždí na nepřehledných místech a divák se kochá, jak mu to jde od ruky.

FortNine

Najdete tu testy vybavení, triky pro lepší zvládnutí motocyklu, ale i videa, kde jde Ryan Kluftinger k samé podstatě, co to znamená brázdit silnice jednou stopou. Podle mě jeden z nejlepších motocyklových kanálů vůbec.

Murtanio

Profesionální závodník, jeho videa jsou tedy jen z okruhů, tréninků a samotných závodů. Jelikož je z Německa, občas zavítá i do ČR a tak má v seznamu i nahrávky z Czech Tourist Trophy, tedy závodů na přírodním okruhu – běžná silnice, jen uzavřená a opneumatikovaná a opískovaná. Závodit v těchto kláních je mnohem riskantnější než na okruhu. Tam při nehodě většinou pilota zachrání kačírek, ale na běžné české polňačce je to o život.

Mike on Bikes

Mike na to jde vědecky a například detailně rozebírá, jak se v MotoGP předjíždí, jak volit stopu a další věci, které by mohly jezdce napadnout, proč se dělají a fungují zrovna takhle.

MaxWrist

Typický představitel toho, čemu se obvykle říká bezmozek. Prasácká jízda, honění v provozu (ehm), tu a tam se vysekat, nechat se sešroubovat a hurá zpátky do sedla.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama