Vybavení  HP OMEN - klimatizovaný headset a fajn myš
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Vybavení HP OMEN - klimatizovaný headset a fajn myš

Vybavení HP OMEN - klimatizovaný headset a fajn myš

Jan Preclík

Jan Preclík

20. 11. 2020 12:00 8

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing a parametry 3. Testy senzoru 4. Unboxing headsetu OMEN Mindframe Prime
5. Praktický test headsetu 6. Software HP OMEN Command Center 7. Závěr

HP je na poli herních periferií poměrně nováčkem, ač už nějakou dobu pod brandem OMEN vyrábí herní stanice i notebooky. V dnešním testu se podíváme na levnou herní myšku Omen Vector a na sluchátka vyšší cenové kategorie Omen Mindframe Prime, které lákají neotřelým designem a aktivním chlazením náušníků.

Reklama

Troufnu si říci, že v moderním světě neexistuje nikdo, kdo by se nesetkal se značkou HP. Já se prvně setkal s touto značkou coby desetiletý chlapec před 26 lety, kdy si můj otec pořídil první laserovou tiskárnu HP LaserJet 4L. Postupem času, zejména po akvizici s firmou Compaq, se začala firma HP soustředit na stolní počítače, notebooky a servery. Jejich stroje dodnes používá spousta korporací, společně s Dellem se řadí mezi největší dodavatele kancelářské výpočetní techniky.

Už koncem devadesátých let a začátkem první dekády nového tisíciletí zažily počítače obrovský boom v herní oblasti. Přišly první grafické akcelerátory a s němi i naprosto úžasně vypadající hry. Na pecky z přelomu tisíciletí, jako Quake 3: Arena, Unreal Tournament, Half-Life, Deus Ex a mnohé další často vzpomínám se slzou v oku. Byla to naprosto skvělá doba. Nicméně tehdy nám ke spokojenosti stačily mnohdy kuličkové myši genius, a klávesnice chicony za stovku. Veškeré kapesné, prachy z brigád a příspěvky od rodičů sežral rozpočet na výkonnější železo a na periferie jaksi nezbývaly finance. Navíc těch skutečně herních bylo jako šafránu a navíc byly brutálně drahé.

V posledních pár letech už ale není potřeba obměňovat hardware každý rok. Mnozí si i dnes vystačí s tříletou sestavou střední třídy, a tak zbývají prachy i na herní periferie. I když ty v hodnotě několika tisíc si stále pořizují zejména čistokrevní fajnšmekři, kterých stále přibývá. Z toho samozřejmě profitují značky typu Logitech, Razer, Kingston se svou divizí HyperX či Adata a jejich XPG brand. Trh herních periferií v posledních letech zažívá veliký rozmach a každý výrobce si chce z toho pomyslného koláče ukousnout ždibec pro sebe.

Vybavení  HP OMEN - klimatizovaný headset a fajn myš
i Zdroj: PCTuning.cz

Proto se na tento trh začalo celkem nedávno orientovat i HP s produktovou řadou OMEN zaměřenou vyloženě na hráče počítačových her. Nejznámějšími produkty této značky jsou elegantní herní noťasy, popularitu si HP získalo i díky slušnému VR headsetu pár let zpátky, nemluvě o herních VR laptopech důmyslně zabudovaných v batohu. Kromě noťasů a VR headsetů se začali orientovat i na oblast herních periferií.

Myš OMEN Vector je právě jedním z takových produktů. Na první pohled jde o klasiku, která například po designové stránce zapadne mezi ostatními. Prostě ergonomicky tvarovaná herní klasika se dvěma oblastmi podsvícenými RGB LED. Pod jejím krytem se ale skrývá pár překvapení, které byste opravdu ve značkové herní myši za tisícovku nečekali.

Vybavení  HP OMEN - klimatizovaný headset a fajn myš
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším dnes testovaným kouskem jsou zajímavě vypadající herní sluchátka OMEN Mindframe Prime. Dělají se ve dvou provedeních. My jsme obdrželi k testu elegantní černobílá, druhá varianta je čistě černá. Kromě zajímavého vzhledu mě na první pohled headset nadchnul unikátní funkcí frostcap. Jedná se o pasivní termoelektrické chlazení měničů v reproduktorech. Nejprve si ale rozbalíme myšku.

Vybavení  HP OMEN - klimatizovaný headset a fajn myš
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama