Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů

Jan Preclík

Jan Preclík

3. 9. 2021 14:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software 4. První kontakt
5. Software a poslech hudby 6. Hraní na PC a PlayStationu 7. Baterie a verdikt

V dnešním článku zblízka omrkneme novinku od amerických námořníků z Corsairu. Jejich nový bezdrátový headset vyšší střední třídy míří na hráče, kteří si potrpí jak na herní poziční trekování, tak i na slušné zvukové podání hudby a filmů. Nejen fandy Corsairu ale upoutá také kvalitním dílenským zpracováním. Konkurence by měla minimálně zbystřit nebo se rovnou začít bát.

Reklama

S plíživým příchodem podzimu a konce roku se z letních prázdnin probouzí i výrobci hardwaru a lákají nás k vánočním nákupům nových modelů svých produktů. Corsair se rozhodl vyrazit do konkurenčního boje v moři zvukových vln s novým headsetem Corsair HS80 RGB Wireless. Sám Corsair tento headset definuje jako vyšší střední třídu. S přihlédnutím k tomu, že jde o zcela nový model, je v porovnání s ostatními novinkami cenovka nastavena spíše příznivě.

Nejprve omrkneme pár základních parametrů. Sluchátka jsou dle očekávání vybavena neodymovými měniči o průměru 50 milimetrů. Zvládají frekvenční rozsah 20 Hz – 40 kHz při impedanci 32 Ohmů a citlivostí 109 dB. O hlasový přenos se stará všesměrový mikrofon s frekvenčním rozsahem 100 Hz – 10 kHz s impedancí 2200 Ohmů a citlivostí -40 decibelů. Vše je zabaleno v úhledném provedení, které váží pouhých 367 gramů. 

Přenos zvuku rádiovou frekvencí zajišťuje 2,4 GHz USB-A dongle opatřený funkcí Intelligent Frequency Shift, která zajišťuje čistou kvalitu přenosu přehazováním volných rádiových kanálů tak, aby nebyl přenos zvuku rušen vlivy jiných zařízení, jakými jsou nejčastěji bezdrátové sítě či jiná zařízení fungující na této frekvenci. Při bezdrátovém přenosu poskytují sluchátka zvuk o 24 bitech a 48 kHz, připojeny USB kabelem jedou v režimu 24bit / 96 kHz. 

Osazená baterie by měla vydržet až 20 hodin hraní. Maximum z headsetu samozřejmě vyždímáte jen při vypnutém RGB, ani v případě vybití však nemusíte na nic čekat. Stačí sluchátka připojit kabelem USB a jedete dál. Jako každá správná herní sluchátka jsou i tato vybavena RGB osvětlením, o virtuální prostorový zvuk se stará technologie Dolby Atmos. Tolik asi k základním parametrům. Pojďme si teď sluchátka společně rozbalit. 

Corsair HS80 RGB Wireless Official 01
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 RGB Wireless Official 01
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama