zlocin-na-facebooku
Novinka Zločin na Facebooku

Zločin na Facebooku

Martin Stančík

Martin Stančík

30. 6. 2009 00:00 6

Kybernetický zločin si rychle našel svou cestu i na Facebook. Podle expertů za to může naivita uživatelů sociálních sítí.  

Reklama


Za všechny uveďme příklad Lisy Severensové z USA, které počítačový vir ovládl počítač a všem jejím kolegům začal rozesílat pornografické fotky. "V práci mi byla hrozná hanba," řekl Severensová, jejíž zaměstnavatel jí musel dát nový počítač, protože si s virem nevěděli rady.

Kybernetický zločin, který stojí Američany a tamní společnosti miliardy dolarů ročně, se v poslední době dostává také na Facebook, neboť obalamutit některé uživatele na sociálních sítích je velmi jednoduché. Zatímco na populární konkurenční síť MySpace se piráti soustředili před dvěma lety, na Facebook přichází řada nyní.


"Útočníci jdou tam, kde jsou lidí," říká Mary Landensmanová ze společnosti ScanSafe s tím, že na Facebooku je v současné době přes 200 milionů uživatelů. Piráti se zde nejprve chovají jako vaši přátelé a posílají zprávy s nebezpečnými odkazy, na které pokud kliknete, jste přesměrováni na nebezpečné webové stránky.
Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama