z-dvoujadra-ctyrjadro-ano
Novinka Z dvoujádra čtyřjádro?Ano!

Z dvoujádra čtyřjádro?Ano!

Ace.

Ace.

25. 4. 2009 00:00 6

Na internetu se objevily zvěsti, podle kterých se dá z Athlonu X2 7750 BE udělat plnotučné čtyřjádro pouhou změnou nastavení BIOSu. 

Reklama
Z dvoujádra čtyřjádro?Ano!
i Zdroj: PCTuning.cz

Už dříve jsme vás upozornili na možnost odemknout si čtvrté jádro u vašeho Phenomu X3. Toto bylo možné kvůli způsobu výroby tříjádrových procesorů u AMD - vyrobí se quadcore a jedno jádro (občas nefunkční) se deaktivuje. Díky "lajdáckému" BIOSu bylo potom možné toto čtvrté jádro zase zprovoznit. Nyní se zdá, že tento postup se dá aplikovat i na jiný procesor - Athlon X2 7750 BE, který se dá sehnat už za 1600kč! Korejská stránka GiggleHD.com oznámila první úspěšný pokus o aktivaci dvou vypnutých jader.
 


Způsob provedení je podobný předchozímu postupu, při zapnutí volby "Advanced Clock Calibration" v BIOSu se nějakým zázrakem jádra opět zapnou. Windows XP potom vidí procesor jako AMD Phenom(tm) FX-7750, zatímco cPU-Z načte jméno korektně a ukáže 4 jádra. Zatím není jasné na které desce se dá toto využít, ale je jisté, že využívá čipset AMD s jižním můstkem SB750.  


Nabízí se nám menší zamyšlení - opravdu má AMD tak laxní inženýry, kteří se zabezpečením moc nezabývají, nebo je to předem promyšlená reklamní kampaň určená ke zvýšení prodejů? Tak či tak, čtyřjádro na 2.7GHz pod dva tisíce korun je velmi slušná koupě...
 

Zdroj: Techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama