youtube-otevrel-nove-studio-space-tentokrat-v-tokiu
Novinka YouTube otevřel nové studio Space, tentokrát v Tokiu

YouTube otevřel nové studio Space, tentokrát v Tokiu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 2. 2013 09:00 3

Úkolem je pomoci začínajícím filmařům k zlepšení, přístupu k moderním technologiím apod. Tým ale musí projít výběrovým řízením. Pokud uspěje, má 3 měsíce na svůj projekt.

Reklama

YouTube není jen služba Googlu, přes kterou lze nahrávat nebo se dívat na videa. Již několikrát právě YouTube zprostředkoval třeba živé koncerty a podobně. V portfoliu má také tzv. Space studia. Jsou to dobře vybavená filmová, televizní a nahrávací studia umístěna ve velkých městech po celém světě.

Úkolem je poskytnout prostory a možnosti komukoliv, třeba studentům nebo partě začínajících filmařů. Všechny prostory, počítače a možnosti jsou zde zadarmo a Google tak chce pomoci rozvoji filmovému a televiznímu průmyslu.

YouTube otevřel nové studio Space, tentokrát v Tokiu
i Zdroj: PCTuning.cz
YouTube otevřel nové studio Space, tentokrát v Tokiu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové studio se zařadí po bok dvou stávajících. Ty jsou umístěna ve Velké Británii ve městě Londýn, druhé pak v Los Angeles, Kalifornii. Londýnské studio bylo vybudováno před Olympijskými hrami v roce 2012 a bylo tak prvním Space studiem. Druhé bylo postaveno ještě ten rok také.

Nové studio bylo otevřeno v Tokiu, hlavním městě Japonska. Uvnitř se nachází klasické Studio 1, Studio 2 se zeleným plátnem, Studio 3 je pak hudební nahrávací studio. Samozřejmostí je i řídící místnost, střižna, kavárna nebo jen odpočinková klubovna.

Bohužel není nic jen tak. Pokud byste se chtěli do nějakého studia dostat, museli byste být vybráni. První výběr proběhne 1. dubna v Los Angeles. Vybrané týmy pak mohou 3 měsíce využívat všech místností, techniky a vybavení pro své účely. Zcela zdarma. Jak to v takovém studiu vypadá, se můžete podívat na videu výše. Bohužel u nás nic takového čekat nemůžeme.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama